Karayolları'nın sorumluluğundaki TEM ve Kuzey Marmara yolu felç. İstanbul'a giden tır, kamyon ve otobüslere izin yok

Karayolları'nın sorumluluğundaki TEM ve Kuzey Marmara yolu felç. İstanbul'a giden tır, kamyon ve otobüslere izin yok
İstanbul'da kar yağışı ve 30 aracın karıştığı zincirleme kaza nedeniyle dün kapanan Kuzey Marmara Otoyolu, yaklaşık 17 saat sonra Çatalca yönüne doğru tek yönlü trafiğe açıldı. Kazanın meydana geldiği İstanbul istikametinde ise araç kaldırma çalışmalarının devam ediyor. Öte yandan onlarca araç Beylikdüzü Hadımköy girişinde yolda kalırken, TEM Otoyolu İSTOÇ mevkiinde de sürücüler saatlerdir araçlarında yolun açılmasını bekliyor.

İstanbul'a giden tır, kamyon ve otobüslere izin yok

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul''da etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur, işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacağını duyurmuştu.

Yerlikaya sabah saatlerinde yaptığı açıklamada ise, saat 13.00''e kadar İstanbul''da toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyeceğini duyurdu.

İşte İstanbul''da dakika dakika tüm gelişmeler...

(SAAT 11.13) THY , İstanbul Havalimanı''ndan yapacağı tüm uçuşları, saat 00.00''a kadar durdurduğunu açıkladı

(SAAT: 10.38) BAĞCILAR TEM''DE KAR ESARETİ

Bağcılar, TEM Otoyolu, İSTOÇ mevkiinde kar nedeniyle onlarca araç yolda kaldı. Geceyi araçlarında geçirenler isyan etti.

İstanbul''da etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok noktada araçlar yolda kaldı. O noktalardan biri de TEM Otoyolu oldu. İstoç mevkii Ankara istikametinde yolda kalan TIR’ın şoförü geceyi aracında geçirdi ve sabah aracını çıkarmak için uğraşırken, "Kar yağışı yoğundu. Arabanın mazotu bitti. Kimse yardım da etmedi, gittik 10 kilometre aşağıdan mazotumuzu aldık geldik. Şu an arabamızı çekmeye çalışıyoruz. Yardım çağırdık ama gelen giden olmadı hiç" diye konuştu.

TEM yan yolda kalan taksi sürücüsü Remzi Yeşilorman, "Akşam saat 21.00-22.00 gibi müşteri getirdim otele. Oradan çıkıp geldim, burada kaldım. Burada çok araba vardı. 3-4 saat bekledim. Baktım çıkacağı yok, donup kalacağım, bıraktım otele gittim. Yattım daha yeni geldim" dedi.

"TUVALETE GİDEMEDİK DÜN AKŞAM 20.00’DEN BERİ"

Saatlerdir yolda olan Davut Kılıç, "Akşam 20.00''de çıktık Esenler’den otogardan. 13 saat oldu. Esenyurt’a gideceğiz varabilirsek. Bir 13 saat daha bekleyeceğiz herhalde. Hiç ikramlar yok. Hiçbir şey yok, zabıtalar pazar oluyor peşlerinde 30-40 kişi dolanıyor biri bir şey yapmasın diye. Buradakiler insan değil mi? Şu mağduriyete bak, İstanbul’un ortası." dedi.

Kılıç’ın iş arkadaşı Duygun Bingöl ise "Dün öğlen yemek yedik. Hala yemek yemedik. Bir iki kek vardı sadece, tuvalete gidemedik dün akşam 20.00’den beri" şeklinde konuştu.

“DÜN ÖĞLEN 2.00’DEN BERİ BURADAYIZ"

Kamyon sürücüsü Ekrem Civan, "Dün öğlen 2.00’den beri buradayız, Eyüpsultan’dan çıktık. Çorlu istikametine gidecektik, kaldık yolda. Hatta bizim zincirlerimiz takılı olduğu halde bile ilerleyemiyoruz, görüyorsunuz yolu" dedi.

Servis şoförü Nail Savaş, "Dün saat 16.30’da çıktım aşağı yukarı, bugün saat 9’u 20 geçiyor. Yolcuların yarısı indi, yürüyerek gittiler Topkapı’ya doğru. Yolların durumu, tuzu daha önce dökselerdi bu kadar don olmazdı. Arabayla ben inemiyorum, kaya kaya gidiyorum, kış lastiği olduğu halde. Karnımız aç, uykusuzuz" diye konuştu.

(SAAT: 10.00) TIR VE KAMYONLARIN İSTANBUL''A GİRİŞİNE GEÇİCİ OLARAK İZİN VERİLMİYOR

TIR ve kamyonların İstanbul''a girişine geçici olarak izin verilmiyor

İstanbul''da dün akşam etkili olan kar yağışı nedeniyle TIR ve Kamyon sürücülerinin kent geneline girişine geçici olarak izin verilmiyor. İstanbul''a gelen TIR ve kamyonların Şekerpınar gişelerinde bekletilmesi havadan drone ile görüntülendi.

İstanbul''da dün akşam etkili olan kar yağışından dolayı D-100 Karayolu''nda ve TEM Otoyolu''nda seyreden TIR ve kamyonların geçişine trafik polisleri tarafından geçici olarak izin verilmiyor. İstanbul''a gelen sürücüler Kocaeli Şekerpınar Gişelerinde geçici olarak bekletiliyor.

D-100 Karayolu''ndan gelen araçlar ve TEM Otoyolu''nda seyreden araçlar ise Kocaeli Şekerpınar Gişeleri''nde, geçici olarak bekletiyor. TIR ve kamyonların gişelerinde beklemesi havadan drone ile görüntülendi.

Dün akşam İstanbul''a gelen TIR sürücüsü Erol Yıldız "Dün akşamdan belli burada bekliyorum. TIR parklarımıza da gitmemizi izin vermiyorlar. Burada yol kenarında bekletiliyorlar." dedi.

Konya''dan İstanbul''a gelen Nuri Yıldırım "12 saattir buradayız. Avrupa yakasına gideceğiz. Ama yolların açılmasını bekliyoruz. Büyük arabaların geçmesine izin vermiyorlar." dedi.

(SAAT 09.36) ÖZEL ARAÇLARIN TRAFİĞE ÇIKIŞI YASAKLANDI, OTOBÜS DURAKLARINDA YOĞUNLUK OLUŞTU

Özel araçların trafiğe çıkışı yasaklandı; otobüs duraklarında yoğunluk oluştu.

İstanbul''da dün etkili olan kar yağışının ardından D-100 Karayolu''nda trafik uzun süre durdu. Sürücüler, araçlarını yol kenarlarına bırakıp gitti. İstanbul Valiliği''nin sabah saatlerinde aldığı karar ile özel araçların saat 13.00''e kadar trafiğe çıkması yasaklandı. Sabah saatlerinde işe gidenler otobüs duraklarında kalabalık oluşturdu.

İstanbul''da dün etkili olan yoğun kar yağışının ardından trafik ve toplu taşıma durma noktasına geldi. D-100 Karayolu''nun Edirne istikameti, uzun süreli trafiğe kapandı. Trafikte saatlerce kalan sürücüler, araçlarını yol kenarlarına bırakıp evlerine gittiler. Öte yandan İstanbul Valiliği tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklama ile özel araçların saat 13.00''e kadar trafiğe çıkmasına izin verilmeyeceği duyuruldu. Polis ekipleri, Bahçelievler''de yaptıkları denetimde, Ahmet Taner Kışlalı Caddesi ile Yıldırım Beyazıt Caddesi''nden D-100 Karayolu''na çıkışlara izin vermedi.

OTOBÜS DURAKLARINDA YOĞUNLUK

İşe gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalanların, Yenibosna otobüs durağında yoğunluk oluşturduğu görüldü. Vatandaşlar, İETT otobüslerine binmek için adeta birbiriyle yarıştı.

İşe gitmek için durakta bekleyen Turan Çanta, "Herkes mağdur. Buradaki millet, işe gitmek için bekliyor. Avcılar''dan geliyorum, İkitelli''ye gideceğim. Otobüs yok, gidemiyorum. 1 buçuk saattir burada bekliyorum. İşe de geç kaldım" dedi.

(SAAT 09.08) TEM İSTOÇ MEVKİİNDE KAR ESARETİ SÜRÜYOR

TEM Otoyolu İSTOÇ mevkiinde kar esareti dün geceden beri devam ediyor. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yolda trafik durmuş durumda. Yol adeta buz pistine döndü.

Trafiğin durduğu yolda aküsü biten bir aracın sürücüsü başka bir araç sürücüsünde yardım isteyerek aküsünü şarj etmeye çalıştı.

Duran trafikte beklemekten sıkılan bazı sürücülerin ise araçlarından inerek kısa yürüyüşler yaptığı görüldü.

(SAAT 06.20) İSTANBUL''DA ÖZEL ARAÇLARA TRAFİĞE ÇIKIŞ YASAĞI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 13.00''a kadar İstanbul''da toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyeceğini duyurdu.

Vali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Saygıdeğer İstanbullular, Alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle; Bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

(SAAT 02.00) ARAÇLARINI YOL KENARINDA BIRAKIP EVLERİNE YAYA GİTTİLER

İstanbul’da kar yağışı nedeniyle çok sayıda sürücü araçlarını yol kenarına bırakıp evine yaya gitti.

(SAAT 01.30) İSTANBUL HAVALİMANI''NDA UÇUŞ İPTAL SAATİ 13.00''E UZATILDI

İstanbul Havalimanı''nda iniş ve kalkışların iptal saati 13.00''e kadar uzatıldı.

(SAAT 23.30) BEYLİKDÜZÜ-AVCILAR ARASI TRAFİK TAMAMEN DURDU

İstanbul''da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Haramidere Rampası''nda trafik iki yönlü durdu. Metrobüs seferlerinin de zaman zaman durduğu bu kesimde binlerce kişi yollarda saatlerce mahsur kaldı. Metrobüslerden inen yolcular uzun süre tipi altında yürümek zorunda kaldı.

(SAAT 22.57) VALİ YERLİKAYA DUYURDU: KAMUDA GÖREVLİ MEMUR, İŞÇİ VE DİĞER PERSONEL YARIN TAM GÜN İZİNLİ SAYILACAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kötü hava koşulları nedeniyle; kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi ve asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamuda görevli memur,işçi ve diğer personel 25 Ocak 2022 Salı günü tam gün idari izinli sayılacaklardır." açıklamasında bulundu.

(SAAT 21. 58) OTOGARLARDAN ARAÇ ÇIKIŞLARI 08.00''E KADAR DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışların yarın saat 08.00''e kadar durdurulduğunu açıkladı. Yolcular otogarda saatlerdir bekliyor.

Vali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kıymetli hemşerilerim. İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın (salı) saat 08.00''e kadar durdurulmuştur. Önce sağlık, önce güven" ifadelerini kullandı.

SEFERLER İPTAL OLDU

Kar yağışı nedeniyle Esenler 15 Temmuz Demokrasi Otogarı''nda şehirler arası otobüsler ve yolcuların beklediği görüldü. Bir otobüs firmasının uzun yol şoförü, "Rize''ye gidecektik ama seferler iptal oldu. Kısmetse yarına gideceğiz. Valilik''ten kesin emir geldi yollar kapalı olduğundan dolayı şu anda çıkış yapamıyoruz. Yarına kadar mecbur bekleyeceğiz. Yollar açılırsa gideceğiz" dedi. Kuşadası''na gitmek isteyen bir yolcu ise, "Otobüsümüz 23.00 aracıydı. Gidemiyoruz, mağduruz şu anda. Yoğun kar dolayısıyla" diye konuştu. 

(SAAT 21.45) İSTANBUL''DA KAR NEDENİYLE YOLLAR KAPANINCA YÜRÜDÜLER

İstanbul''da akşam saatlerinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı yolların kapanmasına neden oldu. Başakşehir ve Beylikdüzü''nde kapalı yolda beklemek istemeyenler yürüyerek evlerine gitmeye çalıştı. Başakşehir''de bazı yerlere otobüs seferleri yapılamayınca vatandaşlar kestirme yolu kullanarak evlerine gitti. Vatandaşların kar nedeniyle zorlukla yürüdükleri kameraya yansıdı.

(SAAT 21.21) UÇUŞLAR DURDU, YOLCULAR HAVALİMANINDA KALDI

İstanbul''da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle sabah 04.00''a kadar uçuşların durduğu İstanbul Havalimanı''nda şehir içine ulaşım da durunca yolcular havalimanında kaldı.

İstanbul''da öğle saatlerinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı''ndan gerçekleşmesi planlanan tüm seferler 04.00''a kadar iptal edildi. Seferleri iptal olan yolcular bilet değişikliği için, bilet satış ofislerinin önünde kuyruk oluşturdular. Yolcular, şehir içi ulaşımın da durması nedeniyle havalimanında kalmak zorunda kaldı. Ukrayna''ya gitmek için havalimanına gelen ancak yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre uçakta beklemek zorunda kalan Direr Servi ise, "Bizi uçağa aldılar. Uçakta yaklaşık bir saat bekledikten sonra uçuşun olmayacağı ve iptal edildiği söylendi. Bizi uçaktan geri çıkardılar. Biz de biletlerle ilgili değişime geldik. Yarın sabah uçağı değiştirip oradaki fuara yetişmemiz gerekiyor. Biletimizi değiştirip sabah tekrar gitmeye çalışacağız" dedi.

(SAAT: 10.13) BASIN EKSPRES''TE GECEYİ ARAÇLARINDA GEÇİRDİLER

Basın Ekspres Yolu''nda yoğun kar nedeniyle onlarca araç yolda mahsur kaldı. Yolda kalanlar, geceyi araçlarında geçirdi.

Dün akşam saatlerinde İstanbul genelinde kar etkisini giderek arttırdı. İstanbul''un bazı noktalarında araçlar mahsur kaldı. Trafik ilerlemeyince bazı sürücüler araçlarını yol kenarlarına bırakarak yollarına yaya olarak devam etti. Bazı kişilerse geceyi arabalarında geçirdi. Basın Ekspres Yolu''ndaki bazı güzergahlar trafiğe kapatıldı. Başakşehir istikametinde kalan bazı araç sürücüleri ters istikamete dönerek yoldan çıkmaya çalıştı. Araçların geçmesi için Bakırköy istikametindeki bariyerler kaldırıldı. Basın Ekspres yolunun bazı kısımlarıysa hala buzlu, araçlar zaman zaman buz üzerinde kayıyor.

"11 SAAT TRAFİKTE KALDIM BAKTIM OLMAYACAK VURDUM KAFAYI UYUDUM"

Arabasında uyuyarak geceyi geçiren Mustafa Aman "Nasıl bir gece olabilir ki? Senede bir kar yağıyor bu heyecanı da yaşamış olduk sorumlular sayesinde. Ben mecburen arabada yattım. Trafik adım atmadı. Trafikte 11 saat kaldım. 11 saatten sonra hem yoruldum baktım hem de olacak gibi değil, vurdum kafayı yattım. İhtiyaçlarım için de yürüyerek bir benzinliğe gittim. Sabaha kadar çalıştı araba. Şu an var benzinim. Yola çıkarken full depoydu yarım depoya düştü" dedi.

"ŞANS ESERİ YAKIT ALMIŞTIM, YOKSA ŞİMDİYE KADAR BİTMİŞTİ"

Geceyi arabada geçiren bir başka sürücü "Geceden beri açılsın diye bekliyoruz. Gece çok beterdi trafik. Hala açılmasını bekliyoruz. Geriye gitsek ara sokaklar beter. Kızılay vardı buralarda, çaydı, kekti onların yardımıyla sabahladık. Gece boyunca ara sıra arabayı stop ettik ara sıra çalıştırdık. Çeyrek depo mazotum gitmiş gece. Şans eseri yakıt almıştım, yoksa şimdiye kadar biterdi" diye konuştu.

"SU VE BİSKÜVİ İLE DURUYORUM"

Özcan Genç "Dün akşam 17.00''den beri yoldayız. Kış lastiği takmayan insanlar yüzünden bunca insan o kadar süredir bekliyor. Saat şu an 08.28. İşten eve gidecektim Esenyurt''a maalesef gidemiyorum. Kızılay ekibi gibi bir yardım ekibi de yok kimse yardım da etmiyor. Arabada yattık. Yapacak başka bir şey yok. Gece soğuktu. Klimayı açtık bu sefer yakıt da azaldı arabada. Su aldım, bisküvi aldım. Onunla duruyorum. Tek yemeğim oydu onu da gece 21.00-22.00 gibi yemiştim" dedi.

(Kaynak: DHA)

İlgili Haberler