Karekodlu vatandaş!

Sinovac firmasının ürettiği Çin aşısının yeni partisini taşıyan uçak, sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı''na iniş yaparken firmanın yöneticisi Yin Weidong, Bloomberg''e açıklama yaparak Türkiye''ye 20 milyon doz aşı sağladıklarını ve bunun nüfusun yüzde 20''sine tekabül ettiğini söylüyordu.

Yin, bunun yeterli olmadığını ve virüsün yayılmaya devam ettiğini belirterek, bu sebeple aşı sağladıkları Türkiye, Endonezya, Brezilya, Malezya ve Mısır ile üretim için lisans anlaşmaları yaptıklarını bildiriyordu.

Çinli firma ile toplam 100 milyon doz aşı için anlaşma yapılmıştı.

***

Sağlık Bakanlığı ise iki doz aşı olanların "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden "Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği" oluşturabileceğini açıkladı.

Aşı kimliğinin üzerinde, kişinin adı-soyadı, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası ve isteğe bağlı olarak pasaport numarası yer alıyor. Kimlik kartında kişinin olduğu aşının adı ve yapıldığı tarih ile Kültür ve Turizm Bakanlığı''nın "Güvenli Turizm" logosu bulunuyor.

Kart üzerinde bulunan "karekod" okutulduğunda sistem e-Nabız''a yönlendiriyor ve ekranda kişinin İngilizce-Türkçe bilgileri yer alıyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, artık birer ticari ürün gibi karekodlanıyor!

***

ABD''de, Pfizer/BioNTech''in korona virüse karşı geliştirdiği aşının uygulama yaşının 12''ye düşürülmesine onay verildi. Aşı, ABD''de 16 yaş ve üzerindekilere acil kullanım ruhsatı kapsamında uygulanıyordu. Aşı üreticileri, geçen hafta tam onay sürecini başlattıklarını açıklamıştı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi de acil kullanım ruhsatını 12 ile 15 yaş arası milyonlarca çocuğu içerecek şekilde değiştirdiğini bildirdi

Virüsün çocukları en fazla nezle gibi etkilediği biliniyor. Buna rağmen, çocukların, virüsü taşıyıcı olarak yetişkinlere bulaştırmaması için aşılanmaları gerektiği ileri sürülüyor. Aşı şirketleri, Amerikan halkının, çocuklarını aşılamakta daha fazla tereddüt etmesinden çekiniyor!

Türkiye''de de çocukları aşılamak gerektiğini söyleyen bilim kurulu üyeleri var. Oysa daha aşıların hiçbiri bilimsel olarak onaylanmış değil. Tamamı, acil kullanım onayı ile kullanılıyor! Dolayısıyla bütün aşılananlar, denek durumunda…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, altı ay önce, korona aşılarında iki yöntem bulunduğunu Çin''in inaktif yani ölü virüs kullanma yöntemiyle aşı ürettiğini, diğerinin ise mRNA yöntemiyle üretilen aşılar olduğunu, inaktif yöntemle üretilen aşıların uzun vadeli sonuçlarının bilindiğini, virüse genetik yolla müdahale edilerek geliştirilen mRNA aşılarının ise orta ve uzun vadede nasıl bir etkisi olacağının bilinmediğini söylemişti..

"Kuzey ormanlarında seri katiller var!"

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu''nun Korgan İlçesi Karakoyunlu Mahallesi''ne gitti ve ağaç kesimlerine yöre halkı ile birlikte tepki gösterdi. Adıgüzel,

"Kuzey ormanlarında seri katiller var. Artvin''den Kırklareli''ne kadar tüm Kuzey ormanlarında çeşitli isimler altında, hükümetin desteği, teşviki ve dahi göz yumması ile ağaç katliamı ve orman talanı var. Bu vahşet artık durdurulmalıdır. Geçmişte ormanı devlet korurdu, şimdi vatandaş devletten ormanı ve ağacı korumaya çalışıyor. Denetleme yok. Kesilmemesi gereken ağaçlar da kesiliyor. Hatta önce kesim yapıp sonra işaretleme yapılıyor. Buranın Filistin''den ya da insan vahşeti olan herhangi bir coğrafyadan farkı yok. Burada da boy boy canlar fidanlar upuzun yerde yatıyor. Yine haykırıyoruz. Toprak da vatan, su da vatan, ağaç da vatan... Ve buna ihanet edenler, hangi makam ve mevkide olursa olsun, er ya da geç bedelini bu halka ve hukuka eninde sonunda verecekler." dedi.

Yazarın Diğer Yazıları