Kars Belediyesi'ne kayyum atanan Vali Türker Öksüz görevine başladı

Kars Belediyesi'ne kayyum atanan Vali Türker Öksüz görevine başladı
İçişleri Bakanlığı’nın 'Kobani olayları' soruşturma kapsamında tutuklanan HDP'li Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in yerine atadığı Kars Valisi Türker Öksüz görevine başladı.

DHA’nın haberine göre, İçişleri Bakanlığı, Kars Belediyesi'ne, 'Kobani olayları' nedeniyle süren soruşturma sonucunda tutuklanan HDP'li Ayhan Bilgen'in yerine Vali Türker Öksüz'ü atadı. Kayyum olarak göreve başlayan Vali Öksüz, ilk olarak birim amirleriyle toplantı yaptı.

yenicag-kars-belediyesi-1.jpg

Bakanlığın atama açıklamasının ardından ardından ise polis, belediye çevresinde güvenlik önlemi aldı. Belediye binasına gelen Kars Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, alınan tedbirleri kontrol etti. 

yenicag-kars-belediyesi-2.jpg

İçişleri Bakanlığı tarafından Kars Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Vali Türker Öksüz, belediye binasına geldi.

yenicag-kars-belediyesi-3.jpg

Vali Öksüz, birim müdürleriyle basına kapalı bir toplantı yaptı. Yaklaşık yarım saat süren toplantının ardından Vali Öksüz, Cuma namazını Merkez Camisi'nde kıldıktan sonra tekrar belediyede başkanlık makamına geçti. Bir süre burada kalan Öksüz, daha sonra belediyeden ayrıldı.

yenicag-kars-belediyesi-4.jpg

yenicag-kars-belediyesi-6.jpg

yenicag-kars-belediyesi-8.jpg

yenicag-kars-belediyesi-10.jpg

 

(Kaynak: DHA)