Kars kazı Avrupa'ya uçacak

Kars kazı Avrupa'ya uçacak
İstanbul Maltepe Sahili’nde bulunan bir restoran, "Kars kazı"nı Avrupa'ya tanıtmaya hazırlanıyor.

İstanbul Maltepe Sahili’nde yaklaşık 20 yıldır hizmet veren ve Kars – Ardahan yöresinin gıda ürünlerini satan Avşar Kaz Tandır adlı restoran, yeni bir atağa hazırlanıyor.

Yerelingundemi.com''da yer alan habere göre, Restaurantın işletmecisi İlter Avşar, yabancı şirketlerin markalarını mercek altına aldığını belirterek, “Kars kazı yakında İngiltere, Fransa ve Almanya’ya uçarsa şaşırmayın. Avrupa’daki önemli bir şirket, çalışmalarımızı yakın takibe aldı” dedi.

Kars ve Ardahan’ın peyniri, yağı, yumurta ve kaşarını restaurantlarında perakende olarak sattıklarını ve başta Hıngel olmak üzere tüm yöresel yemekleri müşterilerine sunduklarını belirten İlter Avşar, “Ancak favori tabi ki kaz eti… Tüm dünyaya bu lezeti tattırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yakın bir dönemde, Avşar Kaz Tandır markasının Avrupa’nın değişik kentlerinde görülebileceğini belirten İlter Avşar, “Bununla ilgili çeşitle teklifler geldi. Bunu değerlendiriyoruz. Kete’yı Hıngel’i, Bozbaş’ı, Kuymak’ı Avrupalılara da tattırmayı istiyoruz” dedi.

Kaz etine yönelik talebin her geçen gün arttığına dikkat çeken İlter Avşar, “”Amacımız yöremizdeki kaz üreticilerine daha fazla destek olmak. Neredeyse artık taleplere cevap veremiyoruz. Bundan biz de memnunuz kaz üreticileri de” ifadesini kullanıyor. İlter Avşar, “Herkes kaz etinden tatmalı… En öncelikli hedefimiz bu” ifadelerini kullandı.