Karşıyaka'ya büyük şok

Karşıyaka'ya büyük şok
Karşıyaka'nın transfer yasağına futbolcu Ahmet Arı'nın da alacağı eklendi.

Spor Toto 2. Lig’e düştükten sonra elindeki 19 tecrübeli futbolcuyu kaybeden Karşıyaka’nın önündeki transfer yasağına eski futbolculardan Ahmet Arı’nın alacağı da eklendi.

Kulüpte 2013-14 sezonunun devre arasından itibaren 1.5 yıl forma giyen Ahmet nedeniyle yeşil kırmızılıların karşısına 300 bin TL’nin üzerinde bir fatura daha çıktı. Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun Ahmet’e 2013-14 sezonundan kalan 41 bin 805 TL, 2014-15 sezonundan ise 244 bin 852 TL alacağının yasal faizleriyle ödenmesi kararını onadı. Karşıyaka ayrıca 13 bin 700 TL yargı masrafını da karşılaşacak.

Yeşil kırmızılılar, Ahmet’in alacaklarını ödemeden yeni transfer yapsa da lisans çıkaramayacak. Güncel durumda 3 milyon TL civarında olan Karşıyaka’nın önündeki kesinleşmiş transfer yasağının ağustos ayına kadar 5 milyon TL’ye çıkma ihtimali var. Mali destek bulmak için Ankara’da siyasiler ve bürokratlarla görüşerek Futbol Federasyonu’nun genel kuruluna katılan Başkan Mutlu Altuğ, “Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören dahil birçok kişiyle görüşerek durumumuzu anlattık. Olumlu dönüşler aldık. Transfer yasağını biran önce kaldırma konusunda en kısa sürede adım atacağımızı düşünüyorum. Haftaya belediyelerle de görüşeceğiz” dedi.

FEDERASYON’DAN 500 BİN
Futbol Federasyonu’nun Ankara’daki genel kurulunda Süper Lig ve PTT 1’inci Lig’den düşen 6 kulübe mali destek için paraşüt ödeme yapılacağı açıklandı. Süper Lig’den düşenler 4’er milyon TL, PTT 1’inci Lig’den düşenler ise 500’er bin TL yardım alacak. Para arayışındaki Karşıyaka’nın alması gereken 500 bin TL, kulübün Federasyon gelirlerindeki hacizler nedeniyle eski borçlara gidecek. Yönetim bu kaynağın direkt kulübe aktarılabilmesi için yol arıyor.