Kartal'a erken bayram

Kartal'a erken bayram
Karabükspor’u 3-1 yenen siyah-beyazlılar evindeki son 12 maçta 12’nci galibiyetini aldı. Kara Kartal’ı uçuran golleri Cenk, Ömer ve Oğuzhan (penaltı) kaydetti. Karabük’ün tek golü Traore’den geldi.

Sezona bir galibiyet, bir beraberlikle başlayan son şampiyon Beşiktaş, Karabükspor'u 3-1 mağlup ederek puanını 7'ye yükseltti ve ikinci sıraya oturdu. Siyah-beyazlılar dün akşam oynadığı Karabük maçına hızlı başladı. Cenk Tosun'un 7'nci dakikadaki muhteşem röveşatasını kaleci Ahmet Şahin kurtarırken, milli forvet 26'ıncı dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. 30'da Ömer Şişmanoğlu farkı ikiye çıkartırken, ilk yarı bu skorla kapandı. 48'de Traore aradaki farkı bire indirse de, 82'inci dakikada Oğuzhan'ın attığı penaltı golü skoru belirledi: 3-1. Beşiktaş bu skorla ligde sahasında oynadığı son 12 maçını da galibiyetle tamamlamış oldu. Geçen sezon ligde oynadığı son 10 iç saha maçını kazanan Kartal, bu sezon Alanyaspor'un ardından Karabükspor'u da mağlup etmeyi başardı.

Siyah-beyazlıların Süper Lig'deki iç saha rekoru ise 3 defa gerçekleştirdiği 14 maçlık seriler oldu. Kara Kartallar, 1988-89, 1989-90 sezonları ile 2002-2003 yılları arasında 14 maçlık iç saha yenilmemezlik serisi elde etmişti. Siyah beyazlılar, ligde art arda 3 iç saha galibiyeti daha alması halinde rekorunu yakalayacak ve yeni rekor için sahaya çıkacak.

-Beşiktaş, Vodafone Arena'da oynadığı beş lig maçında da bol gol buldu. Kartallar, 5 lig maçında toplam 17 gol atarken (her maç üç ve üzeri gol attı) kalesinde ise 5 gol gördü. Beşiktaş geçen sezon Vodafone Arena'da Bursaspor'u 3-2, Kayserispor'u 4-0 ve Osmanlıspor'u 3-1 yenmişti. Bu sezon da sahasında Alanyaspor'u 4-1 ve Karabükspor'u 3-1 mağlup etti

-Oğuzhan Özyakup, bu sezon Süper Lig'deki 2'inci golünü Karabükspor filelerine gönderdi. Ligin ilk haftasında Alanyaspor ağlarını havalandıran yıldız futbolcu, dün akşam kazanılan penaltı atışını gole çevirerek, takımının farklı galibiyetinde pay sahibi oldu. Oğuzhan, geçen sezon ligin ilk 3 haftasında 1 gol atmıştı.

-Beşiktaş'ın yeni yeni transferlerinden dördü, dün akşamki galibiyete önemli katkı verdi. Yeni isimler Caner ve Talisca birer asist yaparken, Gökhan İnler sahanın en çok isabetli pas yapan (64) ikinci oyuncusu oldu. Marcelo bu alanda 71 ile ilk sırada yer aldı. Caner Erkin 60, Gökhan Gönül 62 isabetli pas yaparken, Talisca 3 şutta 1 kez kaleyi buldu.