Kartal'da scooter hırsızlığı! Şüphelinin sorgusundan çıkan sonuç sonrası bekçiler ne yapacağını şaşırdı

Kartal'da scooter hırsızlığı! Şüphelinin sorgusundan çıkan sonuç sonrası bekçiler ne yapacağını şaşırdı
İstanbul Kartal'da devriye gezen bekçiler, 3 kişinin sokakta elektrikli scooter’ı çalmak üzere olduğunu fark etti. Yaşanan kovalamacının ardından yakalanan şüphelinin yapılan sorguların ardından korona virüs temaslısı olduğu ortaya çıktı. Çevredeki vatandaşlar bekçilere su ve sabun getirdi. Polis kaçan diğer 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

DHA'da yer alan habere göre, Kartal'da dün akşam saatlerinde scooter hırsızları ile devriye gezen bekçiler arasında kovalamaca yaşandı. Şüphelilerin yakalanmasının ardından yapılan sorgularda yakalanan kişinin korona temaslısı olduğu ortaya çıktı.

6708b619ba066240e5288211b8baf67c.jpg

KİLİDİ KIRMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDILAR

Olay dün akşam saatlerinde Kartal’da yaşandı. Bekçiler sokakta devriye gezdiği sırada, 3 kişinin bina önündeki elektrikli scooter’ın kilidini kırmaya çalıştığını fark etti. Şüpheliler bekçiler tarafından görüldüklerini anlayınca yaya olarak kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamacanın ardından şüphelilerden Tahsin B. , yakalandı.

fef110733d2c1d6a894f94dead625179.jpg

KARANTİNADA OLMASI GEREKİYORDU

Kelepçelenen şüphelinin yapılan kimlik sorgulamasında temaslı olduğu ve karantinada bulunması gerektiği ortaya çıktı. Bunun üzerine bekçiler kısa süreli panik yaşadı ve imdatlarında çevrede bulunan vatandaşlar koştu. Kimileri su ve sabun, kimileri ise dezenfektan getirdi.

DİĞER 2 ŞÜPHELİYİ YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Şüpheli ardından olay yerine çağrılan ambulansla karantina için Mimar Sinan Erkek Öğrenci Yurdu’na götürüldü. Polis kaçan diğer 2 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

3c47ddbbe521b7ef232bad805abbbbd3.jpg

"ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞTIK"

Taksi şoförü Abdullah Aykutoğlu, “Memur arkadaşlar bağırınca temaslı olduğunu, biz de aracımızdan kolonya aldık memur arkadaşlara götürdük. Elimizden geleni yapmaya çalıştık ama risk altındayız. Temaslı olduğunu öğrenince panik yaşadılar onlar da illaki. Onlar da tedirgin. Sonra ambulans geldi götürdüler.” dedi.