Kartal'daki çöken binada bilanço ağırlaşıyor: 10 ölü

Kartal'daki çöken binada bilanço ağırlaşıyor: 10 ölü
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Kartal'da çöken binada 3 cansız bedene daha ulaşıldığını söyledi. Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Devam eden çalışmalarda 4 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Vali Yerlikaya'nın açıklaması şöyle;  

"Yaralı sayısı 13, hepsini ziyaret ettik. 3 tanesi yoğun bakımda, onları da ziyaret ettik. İkisinin durumu daha iyiye doğru gidiyor. Başhekimimiz bizimle paylaştı. Diğerlerin durumları iyi, hepsiyle tek tek görüştük. Bütün arama kurtarma ekibinde bulunan arkadaşlara, devletimize, hükümetimize selamları var. Aynı zamanda basın mensuplarına göstermiş oldukları sabır, buradan aldıkları haberleri an be an yurt geneline dağıtımlarıyla sizlere de teşekkür ederim arkadaşlar. Yandaki binanın resmini hep göz önünde bulundurarak, lazer sistemiyle en ufak hareketleri an be an takip ediliyor ki, enkaz üzerinde çalışan arkadaşlarımızın can güvenliği sağlanmış olsun. Anadolu Başsavcılığımız İsmail Bey, 'adli takibat başladı' dedi. Bir savcı vekili, bir savcımız görevlendirdi. Aynı şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanımız da soruşturma başlattı. Bu ada içerisindeki bütün binaların her biri incelemede. Netice ne çıkarsa ona göre neler olacağını hep beraber göreceğiz. Bunlar da sizler vasıtasıyla kamuoyuna duyurulacak"

4 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal'da çöken binanın enkazında yapılan arama kurtarma çalışmalarında son olarak 4 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını, böylelikle yaşamını yitirenlerin sayısının 10'a yükseldiğini bildirdi.