Kartalspor Mescitte sabahladı

Kartalspor Mescitte sabahladı
Kartalspor yönetimi, küme düşen takımı cezalandırıp İstanbul uçak biletlerini iptal ettirdi ve Tarsus’ta bıraktı. İşte olayın perde arkası..

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Kartalspor, deplasmanda Tarsus İdmanyurdu ile 1-1 berabere kalıp küme düşünce soyunma odasına inen kulüp başkanı Taner Özdemir bazı futbolcuları maça asılmamakla suçladı.

Ardından Başkan Vekili Köksal Kır, futbolcular ve teknik heyetin eşyalarını indirttiği takım otobüsüne 'hareket' talimatı verdi. Statta kalan takıma rakip Tarsuslular yemek verdi. Oyuncuların bir kısmı otobüsle İstanbul’a dönerken, uçak bileti alanlar, Adana Havalimanı’nda sabahladı.

Gün geçmiyor ki, Türkiye’nin bir köşesinden sporun aykırı bir olay haberi gelmesin... Hürriyet'in haberine göre; Hakeme saldırı, tribün kavgası, sahaya yabancı derken, Tarsus’ta görülmemiş bir olay yaşandı. Kartalspor yönetimi, küme düşen takımı cezalandırıp İstanbul uçak biletlerini iptal ettirdi ve Tarsus’ta bıraktı.

İnanılmaz olay şöyle gelişti:

BAŞKANLA YÜKSEK GERiLİM

2. Lig Kırmızı Grup’ta son haftaya Bucaspor ile küme düşmeme mücadelesi vererek giren Kartalspor, Tarsus İdman Yurdu deplasmanına çıktı. 90 dakikanın sonunda skor tabelasında yazan 1-1, Kartalspor’un düşmesi anlamına geliyordu. 

Futbolcular soyunma odasına girdiğinde, arkalarından başkan Taner Özdemir geldi. Bir kaç oyuncuyu hedef olarak, maçı bilerek verdiklerini, hatta sattıklarını söylemeye başladı. Futbolcular, bu suçlamaya tepki verince soyunma odası karıştı.

EMNİYET AMİRİ SÖYLEDİ

Başkan çıkarıldıktan sonra içeri bir emniyet amiri girdi. Teknik heyet ve futbolculara “Yönetiminiz arabaları aldı gidiyor. Sizin eşyalarınızı bıraktılar. Emniyetinizden sorumlu olduğumuz için sormalıyım. Sizi nereye bırakalım” deyiverdi. Herkes şaşkına döndü. Ama daha bitmemişti. Öğrendiler ki, Adana-İstanbul uçak biletleri de iptal edilmişti. Böyle bir şeyi ne yaşamış, ne duymuşlardı. Takıma gelen bilgi, Başkan Vekili Köksal Kır’ın bunları yaptığı yönündeydi.

Hemen toplanıp ne yapacaklarını konuşmaya başladı. Önce otobüs tutup İstanbul’a dönmeyi düşündüler, araç bulamadılar. Sonuçta teknik heyet ve futbolcuların bazılarının da katılımıyla 7 kişilik bir grup otobüsle İstanbul yolunu tutarken, diğerleri kendi imkanlarıyla uçak bileti aldı. Yol sorununu böylece çözümlerken, acıkan karınlarını Tarsus İdman Yurdu Asbaşkanı Fatih Yıldırım’ın getirttiği yemekle doyurdular.

HAVALİMANINDA TARTIŞMA

Adana Şakirpaşa Havalimanı’na giden futbolcu grubunu ise başka sorunlar bekliyordu. İptal edilen biletleriyle uçacakları 21.30 uçağında taraftarlar ve yöneticilerle karşılaşmamak için daha geç bir uçak bulmuşlardı. Ancak şanslarına o uçak rötar yapınca istenmeyen karşılaşma oldu. Havalimanında sataşmalar ve tartışmalar yaşandı. 

O gece uçamayacakları artık kesinleşen futbolclar, havalimanındaki mescite gitti. Burada sabahladılar ve yaşadıklarına inanamayarak gün ağarırken İstanbul uçağına bindiler.

FUTBOLCULAR ANLATIYOR

Emrah Kol: Maç bittikten sonra Başkan soyunma odasında bazı arkadaşlarımızın maçı sattığına dair konuşma yaptı... Önceki uçakta taraftar ve yöneticiler olduğu için sabah dönebildik.

Anıl Şahin: Profesyonel futbolcu sahaya kazanmak için çıkar. Biz de çıktık ama rakibimiz çok baskılı oynadı. Yener ya da yeniliriz ama sonuç böyle olmamalıydı.

Aytek Öktem: Futbolculuk yaşamımın en zor günüydü. Sabaha karşı döndük. Bize ders oldu.

KARTALSPOR’A YAKIŞMADI

Maç bittikten sonra bütün bunları büyük bir üzüntü içinde yaşadık. İyi bir başkanımız ve taşın altına elini koyan yöneticilerimiz var. Ancak orada bir anlık sinirle birilerinin marifetiyle bu istenmeyen olay oldu. Kartalspor yıllarca büyük değerler yetiştirmiş bir kulüptür. Böyle şeylerle anılmamalıydı. Olaydan sonra beni yönetimden kimse aramadı.