"Kasaptaki ete soğan doğranmaz"

Önce Saygı Öztürk'ün Menzil adlı kitabını okudum. Bunda ana tema FETÖ örgütü. Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e yönelttiği sorulardan oluşuyordu. Özkök'ün en çarpıcı cevabı şöyleydi; "Şu anda birçok cemaatin, örgüt sayılması için işlem yapıyorlar."

Saygı Öztürk, buna benzerlerine verdiği cevapları dün İsmail Küçükkaya'ya tekrarladı. Aslında kitaba adını verdiği Adıyaman-Kâhta kökenli Menzil tarikatına dikkatleri çekmeyi amaçlamıştı.

Bu işlerden biraz anlayan uzmanlar, tasfiye edilen FETÖ'cülerin yerini artık Menzilcilerin aldıklarını söylüyorlar. Sadece aktif hale gelen cemaatlere dikkat çekmekte.

Her şey ortada

Hangi bakanlıkta veya önemli kuruluşta hangi cemaatin hâkimiyeti arttığı belli. Hatta hangi bakanın hangisinin yanında olduğu meydanda.

Yine Özkök'e dönecek olursam, bugün "Hangi örgütü bildirdikse, başbakanlık bunları sümen altı yaptı" demesi onu aklar mı?

Özkök, bunlarla mücadelenin başlatıldığı dönemde, müthiş bir laf etmişti; "Kasaptaki ete soğan doğramam." Bunun "onu aklayacağını" sanıyor musunuz?

Demirel'in "Doğmamış çocuğa don biçilmez" sözünden tornistan. Bu söz sadece sorumluluktan kaçmanın kamuflajıdır.

Size son olarak tavsiyem, hemen Saygı Öztürk'ün Menzil'ini bir an önce okumanızdır.

Minnettarım

Önceki gece geç saatlerde Sözcü'nün bir başka yazarı Necati Doğru aradı. İki eski çalışan arkadaş olarak sohbet ettik. İlgisine ve övgülerine teşekkür ediyorum.

Arayanlar arasında Tercüman'dan iki arkadaşım Zafer Atay ve Nursen Şenbak'tı. Bu kara gün dostlarına da minnettarım. Tabii Türkiye'nin ve dünyanın her tarafından arayan okurlarımı unutmuyorum.

İçeriden vuranlar

İYİ Parti'ye daha yakın zamanda üye olan sayısı 106 bin. Herkes şunu iyi öğrendi ki İYİ Parti'nin lokomotifi Meral Akşener'dir. Bu partiye olan teveccüh ortada. Eğer Akşener olmasa bugün Meclis'te ne Tuba Vural Çokal ne de İsmail Ok vardı. Bu gerçeği fark edemediklerine göre zaten İYİ Parti'de işleri yok.

Özdağ'ın durumu

Bizim Esat'a göre CHP'deki Deniz Baykal gibi davranıyor. Bir derebeyi gibi hareket ettiği kesin. Tutumunun son halkasını tahmin güç değil. Kendisine önerim onun da bir an önce Çokal ve Ok'a katılması...

Diyanet'in son fetvası!

Habertürk'teki program "Aslında Ne Oldu"nun önemli konusu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tavsiyesiydi.

Bunun "pazar alış verişine akşamları çıkın" olduğunu mutlaka öğrenmişsinizdir. Kişisel olarak bu Cuma hutbesinde de bu konu işlenmelidir.

Dalga mı geçiliyor

Sadece bugünlerde değil, asırlardır yoksullar pazar bittikten sonra ortaya çıkar. Günümüzdeki fark yoksul sayısının artması. Sebebi çok basit. Özal'ın taktığı benzetmeyle ortadirek de artık "pazar artığına muhtaç" hale getirildi.

Sabun köpükleri

Survivor'un yayına girdiği andan itibaren zirveye oturduğunu görmekteyiz. Sürpriz olmadı. Uluslararası nitelik de kazanan yarışma hem ilgi hem gelir açısından herkesi kurtarıyor.

Yoksa Seda Sayan'a sundurulan yemek programıyla bir yere gidilemez. Kaldı ki seçilen tiplerin tamamı gıcık.

Mükemmel yapılan yemek ve tatlılara ya kötü ya beğenmedim diyorlar.

İzleyicinin sinirlerinin bozulması talimatı verildiğini sanıyorum. Hele bazı efemine tipler var ki, tahammül mümkün değil...

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan kulağına değil, gözüne inanmalı. Friedrich Hebbe

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları