Kaşıkçı yeni sergisiyle Trump Art Gallery’de

Kaşıkçı yeni sergisiyle Trump Art Gallery’de
Sanatçı Olgun Kaşıkçı, 'Ölüm varken daha ciddi ne olabilir?' isimli sergisiyle Trump Art Gallery'de sanatseverlerle buluşuyor. Olgun Kaşıkçı'nın çağdaş insanın ölümün karşısındaki tutumlarını gösterdiği illustüre sergi, 30 Haziran'a kadar Trump Art Gallery'de gezilebilir.

Trump Alışveriş Merkezi''nde yer alan Trump Art Gallery, yerli ve yabancı sanatçıların sanat eserlerine ev sahipliği yapmaya, İstanbullulara sanatın özgün örneklerini sunmaya devam ediyor.

Çizimlerinde daha çok eski B filmi, gotik ve 50''li & 60''lı yılları yansıtan temaları kullanmayı seven Olgun Kaşıkcı, "Her devirde insanlar ölümün anlamını düşünmüşler, onunla ilgili değişik tutumlar geliştirmişler" diyor ve şöyle devam ediyor:

"Hem çok ciddi hem de çok sarkastik işlere yön vermişler ve böylelikle bu kontekstin uç noktalarına gitme şanslarına erişmişler. Ölümün insan için anlamı, gelişim çağlarına göre farklılaşan tepkiler, ölüm korkusu, çağdaş insanın ölümün karşısındaki başlıca tutumları ve ölüm teması tutkusu bu eserlerin ana fikrini oluşturdu."

Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre''nin üstlendiği sergi, 30 Haziran tarihine kadar Trump Alışveriş Merkezi B3 katında bulunan Trump Art Gallery''de ziyaret edilebilir.