Kasım Süleymani, Esad’ın istifasına mı engel oldu?

Kasım Süleymani, Esad’ın istifasına mı engel oldu?
İran Devrim Muhafızları eski komutanı Tuğgeneral Hasan Plarek, Esad’ın görevinden istifa edip kaçmasına İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin engel olduğunu söyledi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’ne bağlı Dini Eserlerin Restorasyonu Kurumu'nun eski Başkanı Hasan Plarek, Fars Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. ABD’nin Bağdat Havalimanı’nda gerçekleştirdiği bombalı saldırıda öldürülen Kasım Süleymani’nin Suriye’nin sorunlarıyla tek başına mücadele ettiğini belirten Hasan Plarek, “Kasım Süleymani, Suriye sorunuyla tek başına mücadele etti ve Suriye'yi kurtardı. Hatta Esad neredeyse sığınmacı olup ülkesini terk edecekti. Kasım Süleymani, 'Zafer için tek yol direniştir. Allah'ın izniyle başarılı olacağız' dedi, direndi ve başarılı oldu" ifadelerini kullandı.

“RUSYA’YA İLTİCA ETME PEŞİNDEYDİ”

Devrim Muhafızları Komutanlarından Gülali Babayi de, "Balıkların Mesajı" kitabında, Suriye'deki çatışmalarda hayatını kaybeden komutanlarından Hüseyin Hemedani'nin, "O gece çok karmaşık bir durum söz konusuydu. Esad, işinin bittiğini düşünüyordu. Rusya gibi bir ülkeye iltica etme peşindeydi" ifadelerini aktardı.