Jesus Kasımpaşa maçında hangi oyunculardan vazgeçmeli

Jesus Kasımpaşa maçında hangi oyunculardan vazgeçmeli

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

Sezon öncesi hazırlık maçlarının tamamını kazanan Fenerbahçe, resmi karşılaşmalara geçildikten sonraki süreçte ise 3 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 yenilgi elde etti. Ümraniyespor’u Kadıköy’de ağırladığı Süper Lig’deki ilk maçında 3-3’lük ‘travma’ yaşayan sarı lacivertliler, bu akşam Kasımpaşa’ya konuk oluyor. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, ilk 5 resmi maçında tam 25 farklı futbolcuyu kullandığı rotasyon dalgaları verdi takıma… Bu dalgalar, skora dönüşmeyince ters tepti. Fenerbahçe, Dinamo Kiev’le 0-0 berabere kaldığı maçın rövanşında rakibine 2-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme turunda veda etti. UEFA Avrupa Ligi’nde Slovacko’yu 3-0 mağlup ettiğinde yüzü gülen Kanarya, Ümraniyespor’la ligde 3-3 berabere kalıp kan kaybetti. Ardından ‘kendini zorlamadan’ çıktığı Slovacko deplasmanından 0-0’la döndü. Jesus’un ekibi; 5 resmi maçta 3 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. 

ÇOK ZORLU BİR DÖNEMEÇ, ÇÜNKÜ…
Şimdi ise sıra 6. resmi karşılaşmada, Süper Lig’in 2. haftasında Kasımpaşa mücadelesine geldi. İstanbul içi ‘deplasman’a çıkacak olan Fenerbahçe, Slovacko ile deplasmanda oynanan 90 dakikaya ‘ter atma’ gözüyle baktığını zaten herkese gösterdi.
3-0’lık bir rövanşta takımdan çok şey beklemek bana göre hataydı. Çünkü zaten bu ekip, çift kulvarlı bir yolda ilerliyor; hem lig hem de Avrupa… Austria Wien ile eşleşilen UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda ilk randevu haftaya perşembe oynanacak. Bana kalırsa o karşılaşma, Kasımpaşa maçının önemini daha da ciddi bir hâle getiriyor. 

ÜZERİNDEKİ TOPRAĞI ATMA FIRSATI…
Fenerbahçe’nin, geçen hafta Başakşehir’e deplasmanda 4-0 mağlup olan Kasımpaşa karşısında alacağı potansiyel bir farklı galibiyet ve ortaya koyacağı güzel oyuna takımın da Jesus’un da camianın da çok ihtiyacı var. Buradan yakalanacak bir moral ile ivme, Austria Wien karşısında işleri kolaylaştırabilir.
Aksi bir senaryoda ise Jorge Jesus ve ekibi başta olmak üzere tüm takımı da yönetimi de epey zorlu bir süreç karşılayacağına şüphe yok… Bu nedenle, bu akşam 21:45’te oynanacak karşılaşma Fenerbahçe açısından 2022-2023 sezonunun ilk virajında öne çıkan en kritik 90 dakika olarak ön planda… 

KASIMPAŞA’DA BÜYÜK UYUM SORUNU VAR
Başakşehir ile Kasımpaşa arasında oynanan karşılaşmayı izlediğimde dikkatimi çeken noktalar şunlardı;
- Kasımpaşa’da çok ciddi bir uyum sorunu var. Özellikle stoper ikilisi Jeffrey Bruma ve Recep Yemişçi’nin uyumsuz olması, beklere de yansıyor. Tempo ve kondisyon açısından da sorunlar yaşayan Bruma ile Recep ikilisi, Fenerbahçe’nin hızlı kanat ve forvetlerinin defans arkasına yapacağı potansiyel akınlarda çaresiz kalabilirler.

HÜCUMDAKİ EN BÜYÜK PROBLEMLERİ: BİTİRİCİLİK
- Başakşehir karşısında fırsatlar yakaladı Kasımpaşa… Ancak bu fırsatların değerlendirilememesi ve boşa gitmesinin başlıca nedeni hem zamanlama hem de bitiricilik konusunda yaşadıkları problemlerdi. Fenerbahçe’nin oyunu ön alana baskısıyla oynaması da Paşa’yı kontra futboluna itebilir.
- Kasımpaşa’nın Başakşehir karşısında yediği gollerin neredeyse tamamı bariz savunma hataları sonucunda geldi. Defansın zaafları Fenerbahçe’nin eski kalecilerinden Ertuğrul Taşkıran’ı çaresiz bıraktı. Takım boyunu çok uzun tutan ve armoniden uzak gözüken Kasımpaşa, bu akşam bariz şekilde Fenerbahçe karşısında favori değil…

ISRARLARDAN VAZGEÇİP, FORMDA İSİMLERE YÖNELMELİ
Fenerbahçe cephesinde ise teknik direktör Jorge Jesus’un bir takım oyuncu tercihlerindeki ısrarlarından vazgeçip, formda olan isimlere yönelmesi gerektiği kanaatindeyim. Emre Mor, Lincoln gibi isimlerin sahaya atılmasının yanı sıra; Joshua King’in yerine Serdar Dursun dahi düşünülebilir. Son Slovacko maçında belirli bir plana sadık oynanan futboldan uzak gözüken Fenerbahçe’nin, Ümraniyespor mücadelesinden yeterli dersi çıkardığı takdirde görece daha rahat bir futbolla kolay sonuca gidebileceği bir maç olacak Kasımpaşa randevusu…

JESUS ARADAKİ FARKI KOLAY ANLAYACAK BİR HOCA…
Teknik direktör Jorge Jesus, hazırlık maçları ve sonrasındaki Avrupa sınavlarında farklı bir takım ve form grafiği ile ilerledi. Kafasında oturtmak istediği Fenerbahçe’nin ana hatlarındaki çatlakları ise bir Türk takımına karşı çıktığı ilk mücadele olan Ümraniyespor sınavında gördü.
Jesus, Türkiye Ligi ile Avrupa’daki sınavlar arasındaki farkları kolay anlayıp bunlara göre çözüm önerileri sunabilecek deneyimdeki bir teknik adam… Bu nedenle de Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında akşamki maçta birkaç adım önde diyebiliyorum. Umarım her şeyden öte keyifli bir 90 dakika izleriz.

Yazarın Diğer Yazıları