Kasko dolu hasarı karşılar mı?

Kasko dolu hasarı karşılar mı?
Yıllık belirli bir meblağ karşılığında yaptırılabilen kasko, aracın başına gelebilecek kaza, sel, dolu gibi felaketlerde ödeme desteği sağlayarak araç sahiplerinin maruz kaldığı olumsuzluğa çare oluyor.

Türkiye'nin bir çok şehri ve İstanbul, için meteoroloji ve AFAD ve İBB, dolu uyarısında bulunmuştu. Yaşananacak bu olumsuz hava koşullarından dolayı araç sahipleri tarafından merak konusu oldu Peki Kasko ,Dolu hasarını karşılıyor mu?. Dolu hasarının aracın hasarsızlık durumunun bozulup bozulmayacağı ise en çok sorulan sorular arasında. İşte, bugünlerde yaşanan dolu yağışının ardından yeniden gündeme gelen kasko dolu hasarı karşılar mı sorusuna yönelik 2017 yılında alınan emsal niteliğindeki o karar;

Kasko teminatları sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebiliyor ancak, 2017’de bazı sigorta şirketlerinin aldığı karara göre;

ZARAR DOSYASI SÜRESİ UZATILDI

4 iş günü içinde zarar dosyasının açılma zorunluluğu kalktı. Sigorta şirketleri yaşanan sel ve dolu felaketinde, oluşan hasar için dosya açtırmanın süresini iki yıla çıkardı. Doludan zarar görenler iki yıl içinde başvuru yapabilecek.

unnamed-050.jpg
Yine bazı sigorta şirketleri, İstanbul’da yaşanan dolu yağışından zarar gören ve KASKO üzerinden tamir yaptıran sigortalılara yeni bir hizmeti gündemlerine aldı. Bazı sigorta şirketlerinin doludan zarar görenler için KASKO’nun bozulmaması kararını aldığı, diğer şirketlerin de bu kararı takip edecekleri öğrenildi. Ancak oluşan zarar, KASKO’dan işlem yaptıran araçlar için tramer kaydında sel zararı olarak görülecek.

 

İlgili Haberler