Fırtınanın Kastamonu’nun üzerine çökeceği saat belli oldu. Fırtına hızla ilerliyor

Fırtınanın Kastamonu’nun üzerine çökeceği saat belli oldu. Fırtına hızla ilerliyor
Meteoroloji 4 bölge ve özellikle 23 il için kuvvetli yağış uyarısı yapmıştı. İlerleyen saatlerde tüm Türkiye’nin neredeyse tamamını etkileyecek olan yağmur tam saat 17:00’de Kastamonu’yu da vuracak. Meteoroloji il il uyarırken Kastamonu için kırmızı kodla uyarı yaptı.

23 il için sağanak yağış uyarılarının ardından ülkenin 4 bölgesinde beklenen kuvvetli yağış ülkenin bazı noktalarında yağmaya başladı. Yağışların aralıklı ve yerel olarak akşam saatlerine kadar etkili olmasının beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nden yapılan tahminlere göre günün ilk saatlerinden itibaren Batı Karadeniz''de Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu''da yoğun yağmur yağışı beklendiği ifade edildi.

Özellikle saat 17:00’de Kastamonu’ya sağanak yağış vuracak.

Sağanak nedeniyle oluşması muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Kastamonu Valiliği konuyla ilgili 5 günlük hava tahmin raporunu yükledi.

Meteoroloji, bugün 6 ili kırmızı, 9 ili turuncu, 8 ili ise sarı kodla uyardı. Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük, ve Düzce için kırmızı kodla, Sakarya, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Amasya, Samsun ve Tokat için turuncu kodlu uyarı yaparken İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Ankara, Ordu ve Sivas için ise sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji''nin bilgilendirmesi doğrultusunda AFAD ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Batı ve Orta Karadeniz''deki 6 ilde ''kırmızı kodlu'' uyarı yapıldığı bu illerde bulunan vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, kuvvetli rüzgâra karşı her zamankinden daha dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

İlgili Haberler