"Katil aranıyorsa, bunlar Meclis'e kadar sızmış olanlardır"

"Katil aranıyorsa,  bunlar Meclis'e kadar sızmış olanlardır"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'i ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Bu ülkede katil aranıyorsa adresini sormaya gerek yok, bunlar Meclis'e kadar sızmış olanlardır" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'i ziyaret etti.Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 'Teknolojik dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil, üreticisi olmak istiyoruz' dedi.

Siyasi gündeme dair de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bu ülkede katil aranıyorsa adresini sormaya gerek yok, bunlar Meclis'e kadar sızmış olanlardır" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"İnşallah çok kısa sürede bu etkinliğin ülkemizin en önemli markalarından biri olacağına inanıyorum. Gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin teknoloji alanında çok sınırlı imkanlarla neler yapabileceğini gösteren bir platform olarak görüyorum. Tüm katılımcılara ulaşması aylarca süren bir planlamanın neticesinde gerçekleşti. Bu organizasyon için tüm verimiyle karışan Enerji Bakanlığı'nı şahsım ve milletim adına yürekten kutluyorum."

"Yeni teknolojilerin pazarı değil üreticisi olmak istiyoruz. Bu yola bunun için çıktık. Pazar değil, üretici olmak aşkıyla yürütüyoruz. Bunun için katma değerli üretim öncülüğünde ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı güçlendirecek kritik teknolojilerde atılım sağlayacağız. Yeni, büyüme hikâyemizi daha nitelikli yazacağız."

"Hayal kurmamıza engel olmaya çalıştılar, 3 beden küçük gömlek giydirmeye çalıştılar"

"Önümüzdeki yıl çok daha büyük katılımlı, çok daha yüksek nitelikli ve coşkulu bir festivale şahit olacağımıza ben yürekten inanıyorum. Hamdolsun salı günüden bu yana özellikle Teknofest'e gelenlerin sayısı 500 bini aşmıştır. Yani bu ne demektir, geçen yılı aşmış durumda. İnşallah bugünün bütünüyle ve yarın hedef artık 1 milyon ulaşmak. Bunu başarmak suretiyle gençlerimizi gençliğimize teknolojiyi yerli ve milli olarak sevdirmek en büyük hedefimizdir. Bu millet bunu başaracak. Bu gençlik bunu başaracak. Artık biz kendimize yeteceğiz. Bun alışacağız. Her şey hayal ile başlar. Millet olarak her yıl hayal kurmamıza engel olmaya çalıştılar. Bize giydirmeye çalıştıkları 3 beden küçük gömlekle yaşamamızı istediler."

"Bize siz geri kalmış bir milletsiniz öyle kalın dediler. Geçmişte pek çok devlet adamı bu kısır döngüyü kırmak istemiştir. Ancak maalesef 17 yıl önce iktidara geldiğimizde Türkiye hâlâ geri kalmışlık zinciriyle bağlanmış durumdaydı. Öncelikle alt yapı hizmetlerindeki sorunları çözmek için kolları sıvadık, bunu yanında vesayetle güçlü bir mücadeleye girerek demokrasimizi güçlendirdik. Ekonomimizi uluslararası rekabete getirerek teknolojinin gelişmesini sağladık. Mahkûm edilmek istediğimiz geri kalmışlık zincirini birer birer parçaladık. Her türlü tuzak kuruldu, yeri, geldi partimizi kapatmaya kalktılar, yeri geldi terör örgütleriyle ülkemizi kana bulamaya çalıştılar, yeri geldi sokakları karıştırmak, milletimizin fertlerini birbirine düşürmeye çalıştılar, bu saldırıların hepsini birer birer boşa çıkarmaya çalıştık."

"Bu milleti tarihinin hiçbir döneminde zillet içinde yaşamayı kabul etmemiştir, etmeyecektir. Biz de milletimizin bu hasretini bildiğimiz için ne kadar büyük ve tehlikeli, olursa olsun istikbalimiz için hiçbir mücadeleden geri durmadık."

"Bugün Diyarbakır'da evlatları dağa kaçırılan o analar dimdik duruyorsa bunun bir sebebi var. Çünkü onların da ruh köklerinde bir dinamizm var. Ölümden korkmuyorlar, üzerine üzerine gidiyorlar. Buradan Kandil'e sesleniyorum, terör örgütlerinin yanında içinde olan ve onlara siyasi destek olanlara sesleniyorum, bu ülkede katil aranıyorsa bunun adresini sormaya gerek yok, bunlar biliniyor. Bunlar ta parlamentoya kadar sızmış olanlar. Kimseyi aldatamazsınız ve sokağa insanları çağırıp ondan sonra Diyarbakır’da 53 evladımızı öldürenleri bu millet unutmuyor unutmayacaktır da. Sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Bunalır bırakamayız biz bırakırsak ebedi alemde şehitlerimiz bize bunun hesabın sorar. Zira bu topraklar rastgele topraklar değil. "

"BM Genel Kurulu toplantısı için bu toplantıdan sonra arkadaşlarımızla hareket ediyoruz. Ne düşünüyor, ne yapmak istiyorsak hepsini de tüm devletlerin temsilcilerinin önünde açıkça ifade edeceğiz. Gizli saklı değil açık ve net. Devlet başkanlarıyla yapacağımız ikili görüşmelerde de bunalır kendilerine açık ve net olarak anlatacağız. Dünya ekonomisi toplanacak onlarla bunları konuşacağız. Bize gizli açık tehditlerle bedel ödetmeye çalışanlar beyhude bir şişle uğraştıklarını bilmeliler. Eskiler ölümden öte köy mü var der. Bu millet ölümden bile korkmadığını 15 Temmuz’da ispatlamıştır. Ülkemizi yeniden kısır bir döngüye hapsetmeye çalışanlara vereceğimiz cevabımız en güzel burasıdır. Azmimizi, heyecanımızı kaybetmeden çok çalışarak cevap vereceğiz. Bizim milletimiz bir şeye inanıp yola çıktığında onu durdurabilecek hiçbir güç yoktur."