Katillere neden izin veriliyor?

Katillere neden izin veriliyor?
Evinin önünde kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybeden Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’in katilinin cezaevinden firar ettiği ortaya çıkmıştı. Twitter'da bir hesap ise, cezaevinden izinli olarak çıkış yapanların işlediği cinayetlerini anlatan bir paylaşım yaptı.

Evinin önünde kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybeden Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’in katilinin cezaevinden firar ettiği ortaya çıkmıştı. Ceren'in katili Özgür Arduç’un, emniyette alınan ifadelerinde, kendine göre güçsüz kişileri kurban olarak seçtiğini, silah bulabilmesi durumunda da çok sayıda cinayet işleyebileceğini söylemişti. Ceren Özdemir’i öldürdüğü bıçağı bir markette çaldığını itiraf eden Özgür Arduç’un, cinayetin işlendiği gün kendisine farklı kurbanlar da seçtiği ancak fırsat bulamadığından olayı gerçekleştiremediği de öğrenilmişti.

Ceren Özdemir cinayeti, kadına şiddeti bir kez daha gündeme taşırken, Twitter'da Elvan isimli bir hesap ise, "izinli çıkış" cinayetlerini anlatan bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşım, katillere neden izin veriliyor sorusunu da akıllara getirdi.

Paylaşım şu şekilde;

1-20191206080532.jpg2-20191206080532.jpg3-830.jpg4-498.jpg5-275.jpg6-160.jpg