Kavuncu: İftira atanlar şimdi özür diliyor...

Kavuncu: İftira atanlar şimdi özür diliyor...
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu, "İlk kurulduğumuz zamanlarda bizi ciddiye almayanlar şimdi İYİ Parti'nin varlığını, ciddiyetini ve büyüklüğünü kabul etmek durumunda kaldı" dedi.

Dündar Batık / İSTANBUL

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın 2. Olağan Kongresi'nde 417 oyla yeniden il başkanı seçilen Buğra Kavuncu kongreden sonra ilk basın ziyaretini Yeniçağ'a yaptı.

İl Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ceylan ile birlikte ziyarete gelen Kavuncu, gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ahmet Çelik'le görüştü. İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu ve Genel Yayın Yönetmeni Hayri Köklü'nün de hazır bulunduğu görüşmede, İYİ Parti İstanbul Olağan Kongresi'nin beklenenin üzerinde ilgi gördüğünü belirten Kavuncu, 688 delegenin 681'inin kongreye katıldığını söyledi. Kavuncu, "Tam bir demokrasi şöleni şeklinde geçti. En önemlisi, delegelerimizin yüzde 98 oranında katılımının sağlanmasının yanında, vatandaşlarımız da çok büyük ilgi gösterdi. 2,5 yıl önce kurulan bir siyasi parti için bu konu çok önemli. Diğer illerdeki kongrelerimiz de aynı havanın yaşandığına şahit oluyoruz'' dedi. İYİ Parti'nin kısa sürede rüştünü ispat ettiğini belirten Kavuncu şunları söyledi:

''İYİ Parti'nin emekleme ve gelişme dönemi çoktan geri kalmıştır. İYİ Parti artık kök salmıştır. İlk kurulduğumuz zamanlarda bizi ciddiye almayanlar, bize adeta dudak bükenler, hatta iftira atanlar şimdi kendi kendilerine İYİ Parti'nin varlığını, ciddiyetini ve büyüklüğünü kabul etmek durumunda kalmışlardır. Bize iftira atanlar bile özür dilemek mecburiyetinde kalmışlardı. Bu durum, Genel Başkanımız Meral Akşener'in liderliğinde partimizin ve parti teşkilatlarımızın ne kadar güçlü ve tutarlı şekilde emin adımlarla hedefe ilerlediğimizin ispatıdır.'' 

İstanbul'da il ve ilçe teşkilatlarının son derece hummalı şekilde 2024'te yapılacak yerel seçime şimdiden hazırlandığını anlatan Kavuncu, ''Emek ve gayrete asla laf söyletmem. Gayretimizden hiç bir şüphem yok. Partimizin 2,5 yılda geldiği nokta bizi mutlu ediyor. İstanbul'da kongre bitti, yarış bitti şimdi aynı dava uğrunda kol kola çalışma zamanı. Biz İstanbul'da her ilçe için marka olacak çalışmalar içindeyiz. Belediye başkan adaylarımızı şimdiden kılı 40 yararak belirliyoruz. Yerel seçimlerine çok ciddi hazırlanıyoruz. Bu konuda arkadaşlarım son derece azimle çalışmalarını sürdürüyor. Kimsenin iltifatına ihtiyacımız yok. Biz hizmete talip olduk ve partimizi iktidara taşımak için, Genel Başkanımız Meraal Akşener'i ülkeyi yönetmek üzere İstanbul'dan Ankara'ya uğurlayacağımız gün için çalışıyoruz'' dedi.

Ülke ekonomisinin iyiye gitmediğini de vurgulayan Kavuncu, "Ülkemizin iki ana problemi var. Biri halkı tanımayan ve halkın ne zorluklar çektiğini bilmeyen Ekonomi Bakanı'na sahip olmamız. İkincisi de bu ciddiyetin farkına bir türlü varamayan hükümete sahip olmamız. Bu durumda İYİ Parti'nin önemi ortaya çıktı. İYİ Parti 2.5 yıl içinde kök salmıştır. İktidarın en büyük alternatifidir. İYİ Parti Türkiye'de bir ihtiyaçtır'' diye konuştu.