Kayalara oyuklar açtırıp ‘köpek köyü’ kurdu

Kayalara oyuklar açtırıp ‘köpek köyü’ kurdu
Niğde'nin Çiftlik İlçesi'nde, sokak köpekleri için kullanılmayan eski çöplük alanında yaklaşık 65 oyuk açtırarak yuva yapan ve bu alanı 'Köpek Köyü' haline dönüştüren Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, 7 aydır 350 köpeğin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Niğde'de, Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, kızlarıyla gece sokak köpeklerine yem vermek için gittiği Çiftlik- Yeşilgölcük arasındaki 1600 rakımlı Selekin Mevkisi'ndeki eski çöplük alanında hayvanların üşüdüğünü gördü. 

Serkan Güzel, sert geçen kış aylarında köpeklerin sığınması için yamaca yaklaşık 65 oyuk açtırdı. Ardından ilçede bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesi ile ortak proje hazırlayan Başkan Güzel, okul atölyesinde malzemelerini belediyenin karşıladığı 10 köpek kulübesi üreterek alana yerleştirdi ve buraya 'Köpek Köyü' adını verdi. 

İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Başkan Güzel, koronavirüs ile mücadele ettikleri şu günlerde sokak hayvanlarını da unutmadıklarını belirtti. Güzel "Doğal hayvan barınağında, yani Köpek Köyü'nde 350'ye yakın köpeğimiz var. Belediye olarak günlük yiyecek ve su ihtiyaçlarını belediye ekiplerimiz tarafından karşılıyoruz. 7 aydır hayvanlarımız doğal bir ortamda yani burada yaşıyorlar. Bizler, ilçe belediyesi olarak bunların bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.

Vatandaşların yemek ve ekmek artıklarını getirdiğini de belirten Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel "Yurt ve yemekhanelerdeki yemek artıklarını da getiriyoruz ancak bazıları korona virüs yüzünden kapalı. Bu süreçte bizim sorumluluğumuz arttı. Biz de vatandaşlarımıza çağrıda bulunduk, vatandaşlarımız da bize mama desteği vermeye başladılar" diye konuştu.

sokak-kopekleri-icin-oyuklar-actirip-kopek-koyu-kurdu-5879-dhaphoto3.jpgsokak-kopekleri-icin-oyuklar-actirip-kopek-koyu-kurdu-5879-dhaphoto2.jpgsokak-kopekleri-icin-oyuklar-actirip-kopek-koyu-kurdu-5879-dhaphoto1.jpgsokak-kopekleri-icin-oyuklar-actirip-kopek-koyu-kurdu-5879-dhaphoto4.jpg