“Kaybettiklerini anlayınca saldırmaya başladılar”

“Kaybettiklerini anlayınca saldırmaya başladılar”
İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı İsmail Ok, AKP’nin adayı Yücel Yılmaz’ın kendisi hakkında söylediklerine, “Seçimi kaybettiklerini anlayınca, bizlere saldırmaya başladılar” karşılığını verdi.

CHP’nin desteklediği İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı İsmail Ok’un Pamukçu Beldesi’ndeki halk buluşması mitinge dönüştü. Geçtiğimiz günlerde Balıkesirspor Tesisleri’ni ziyaret eden AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, İsmail Ok’u sporu siyasete alet etmek ile suçlamış ve 2009–2014 yılları arasında Balıkesirspor’un yakaladığı başarıda Ok’un katkısı olmadığını ifade etmişti. Bu açıklamalara cevap veren Ok, “Bu fakirin ve ekibinin yaptıklarını, niye 5 yılda çok övündüğünüz paranızla yapamadınız?” sorusunu yöneltti.

“BALKES YENİDEN SÜPER LİGE ÇIKACAK”

Balıkesirspor’u yeniden birinci lige çıkaracaklarını ve bu dönemde tesisleşme ve altyapı faaliyetlerini hızlandıracaklarını söyleyen Ok “Balkes’in yeniden Süper Lige yükseleceğinin sözünü buradan siz değerli halkımıza veriyorum. Bu işlerde başarılı olabilmeniz için önce Balkes’e sevdalı olmanız lazım. Biz bu sevdayı iliklerine kadar yaşayan kardeşlerinizdeniz. Bizim dönemimizde Balıkesirspor her yıl bir lig atlarken mücadele ettiği grubun en ekonomik takımlarından biriydi. Bu iş ruh ve ekip işi, bu ruhu yeniden yakalayacağız. Bu dönem özellikle tesisleşme ve altyapıya önem vereceğiz. Ortaöğrenim çağında kolej havası, yükseköğrenim çağında ise akademi havasında kuracağımız spor tesisleri ile yeni bir Altınordu modeli oluşturacağız ”

USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ DEVAM EDİYOR

Bundan beş yıl önce kendisine “ağa” dedirten bir şahıs bu hayatta parayla her şeyi yapabileceğini sanıyordu. Şimdi onun çırağı olan bir kişi var, onun yolunda ilerlemeye devam ediyor. Seçimi kaybettiklerini anlayınca bizlere saldırmaya başladılar. Bizim dönemimizde para yardımı yaptığını söylemiş, bizim yapacaklarımızı kendisi de yapabilirmiş. Buradan kendilerine sormak istiyorum; 5 yıldır neden yapmadın, övünerek her yerde anlattığın paranla çözseydin bu işleri, senin elini ayağını tutan mı oldu? Bizler bu kulüpten ayrılırken tek bir söz söyledik, 5 yılda 3 lig atladık; sizlerde 5 yılda 1 lig atlayın dedik. Yapamadılar, yapamazlar. Allah’ın izni ile bu işleri 1 Nisan tarihi itibariyle bizler yapacağız” dedi.

“BU ŞEHRİN BEREKETİNİ, BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ YOK ETTİLER”

Açıklamalarıma devam eden Ok “Balıkesirspor sadece bir futbol takımı değildir. Balkes şehrin ruhudur. Biz bu başarıları ilk önce taraftarlarımız ve halkımız sonra idari yönetimin uyumlu çalışmasıyla yakaladık. Balkes sevdası öyle bir sevdadır ki; tüm partileri aynı tribüne toplar. Balkes sevdası öyle sevdadır ki; orda mezhebiniz, partiniz önemli değildir. Orada sadece kırmızı beyaz renkler vardır. O stat tüm şehri bu renkler altında toparlar. Ne yazık ki 5 yılda şehrin önce bereketini sonra birlik ve beraberliğini yok ettiler. Bunu yeniden sağlayacağız. 3. Lig’de 15 bin taraftar ile maç yapan Balkes ruhunu geri getireceğiz” dedi.