Kaybolan dağcıları arama çalışmaları devam ediyor

Kaybolan dağcıları arama çalışmaları devam ediyor
Uludağ’da yürüyüşe çıktıktan sonra haber alınamayan iki arkadaş için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

1 Aralık’ta İstanbul’dan Bursa’ya gelen Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp (37), araçlarını Uludağ Jandarma Karakolu’nun yanına park ederek zirve istikametine yürüyüşe geçti. Akşam saatlerinde Alpaslan ve Sarp’a telefonla ulaşamayan yakınları, durumu yetkililere bildirerek yardım istedi.

Bunun üzerine 2 Aralık’ta saat 02.30 sıralarında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve sivil arama kurtarma ekipleri, bölgede arama çalışmalarına başladı.

YOĞUN KAR YAĞIŞI ARAMALARI ZORLAŞTIRIYOR

Yoğun kar yağışının etkili olduğu yaklaşık 2 bin 500 metre rakımlı Uludağ zirvesinde, 4 Aralık’taki olumsuz hava koşulları aramaları güçleştirdi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düşmesi de ekipleri zorladı. Görüş mesafesini düşüren sis nedeniyle zaman zaman hava araçlarının çalışması durdu.

Kaybolan amatör dağcıların İstanbul’dan geldikleri ve Uludağ Jandarma Karakolu’nun önüne park ettikleri 34 SK 2280 plakalı otomobil, İstanbul’dan getirilen yedek anahtarla açıldı. Araçtaki incelemede de kaybolan kişilerin rotasıyla ilgili herhangi bir bulguya ulaşılamadı.

Ekiplerin iletişiminin kesilmemesi için arama yapılan bölgelere seyyar baz istasyonları sevk edildi.