'Kayıp diploma' iddiasında yeni gelişme

'Kayıp diploma' iddiasında yeni gelişme
İstanbul 15. Noteri Nejla Akgün hakkında “uyarma” cezası verilmesinin ardından Ahmet Davran isimli vatandaş, Erdoğan'ın diplomasının fotokopisini aslını görmeden onaylayan noter kâtibi Emine Seven hakkında disiplin soruşturması açılmasını istedi.

Türkiye Noterler Birliği, daha önce de yapılan başvuru üzerine Emine Seven hakkında soruşturma açmayan İstanbul 15. Noteri Nejla Akgün hakkında “uyarma” cezası vermişti.

Türkiye Noterler Birliği’nin kararının ardından Ahmet Davran adlı vatandaş İstanbul 15. Noterliği’ne başvurarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite diplomasının fotokopisini “aslını görmeden tasdik eden” noter kâtibi Emine Seven hakkında, “disiplin soruşturması açılmasını ve bu kapsamda cezalandırılmasını” istedi.

Türkiye Noterler Birliği, daha önce de yapılan başvuru üzerine Emine Seven hakkında soruşturma açmayan İstanbul 15. Noteri Nejla Akgün hakkında “uyarma” cezası vermişti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Noterler Birliği’nin bu kararının ardından Davran, İstanbul 15. Noterliği’ne yeniden dilekçe vererek noter kâtibi hakkında soruşturma açılması talebini iletti. Dilekçede, noter kâtibi hakkında, “resmi belgede sahtecilik” suçundan disiplin soruşturması açılarak, cezalandırılması talep edilirken şöyle denildi:

“Noter kâtibi Emine Seven tarafından 27 Haziran 2014’te, 1113 yevmiye numarası ile gerçekleştirdiği örnek verme işlemine ilişkin, noterlik işleminde, gerek Noterlik Kanunu’nun ve gerekse Noterlik Yönetmeliği’nin ilgili hükümlerini ihlal ederek, kanun hilafına A4 fotokopi bir kâğıdı ‘sahte resmi belge’ haline getirerek ‘sahte resmi belge tanzim eden’ bu kâtibe hakkında gerekli disiplin cezasının verilerek, iş bu kararın tarafıma tebliğ edilmesini arz ederim.”

İlgili Haberler