Kaymakamlık önünde sosyal mesafesiz kuyruk: İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı'na şikayet ettiler

Kaymakamlık önünde sosyal mesafesiz kuyruk: İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı'na şikayet ettiler
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları önünde 1000’er lira yardım almak için uzun kuyruklar oluşturan ihtiyaç sahipleri virüs tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. İhtiyaç sahiplerinin uzun kuyruklar oluşturması virüs tedbirlerini geçersiz hale getiriyor.

Kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları önünde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak 1000'er TL için yardım kuyruklarının oluşması salgın tedbirlerini geçersiz hale getiriyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, "Yardım kuyruğundakiler kadar, onların başvurularını alacak görevliler de virüs tehdidiyle karşı karşıya" deyip acil önlem olarak online başvuruya geçilmesi çağrısında bulundu.

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mert Kar'ın kendisine ulaşan şikayetleri aktarmasıyla meseleyi araştırdığını belirten Ahmet Çelik şunları söyledi:

"Daima halkla içiçe olup onların dertleriyle yakından ilgilendiğini bildiğim ilçe başkanımız Mert Kar, başvurulardaki yoğunluğun burada görevli memurları kendi sağlıkları konusunda endişelendirip isyan noktasına getirdiğini iletti. Pek tabidir ki bu endişe ve tedirginlik bütün Türkiye'deki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın 15 bin çalışanının ortak endişesi.

1-20200409151834.jpg

İstanbul Esenyurt, Ankara Gölbaşı ve Sakarya Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları çalışanları arasında da virüs testi pozitif çıkanlar bulunduğu haberleri de görevli memurların huzursuzluğunu daha da artırmış durumda. Bağlı bulundukları Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün acilen tedbir almasını istiyorlar. Bu konuda alınabilecek en basit tedbir, ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzyüze başvuru yerine e-devlet üzerinden online başvuru yapabilecekleri düzenlemeyi derhal devreye sokulmasıdır.

2-20200409151834.jpg

Salgınla savaşmada en önemli tedbirlerin tecrit, mesafe ve izalasyon olarak sıralandığı bir aşamada ihtiyaç sahibi insanlarımızı üst üste kuyruklara sokup başvurularını alacak memurlarla yüzyüze getirmenin ne derece doğru olduğunun takdirini yetkililere bırakıyorum. Muthaç vatandaşı ve onlara hizmet verecek memurlarımızı virüs tehdidi altında tutup salgının yaygınlaşmasına yol açmayın. Kuyrukların sonlandırılıp online başvuruya geçilmesi bu sorunu ortadan kaldıracaktır."