Kayseri'de büyük FETÖ operasyonu

Kayseri'de büyük FETÖ operasyonu
Kayseri'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 120 iş adamına yönelik operasyon başlatıldı. Zanlılardan 79'u gözaltına alındı.

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 120 iş adamına yönelik operasyon başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında, AK Parti'den 30 Mart 2014'te istifa eden eski Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve 17 Haziran 2014'te görevinden ayrılan eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ile Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın da aralarında olduğu 120 iş adamı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Zanlılardan 8'inin yurt dışında olduğu belirlendi. 

Yaklaşık 400 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda 112 zanlıdan 79'u gözaltına alındı. Şüphelilerden bazıları, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Diğer zanlıların yakalanması için operasyonun sürdüğü öğrenildi.

Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Entegre Tesisi'ne yönelik operasyonda 3 kişi tutuklandı

FETÖ/PDY adına himmet toplama, sistematik şekilde finans sağlama, örgütle bağı olanların terfi ettirilmesi, bağı olmayanların psikolojik baskı uygulanarak istifaya zorlanması veya iş akitlerinin feshedilmesi iddialarına yönelik soruşturmada gözaltına alınan 6 yönetici, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Kayseri Şeker Fabrikası genel müdür yardımcıları Levent Benli ve Mehmet Özoğul ile Boğazlıyan Entegre Tesisi Müdürü Bilal Karaköse tutuklandı. Genel Müdür Yardımcısı Osman Canıtez, Ziraat Müdürü Ayhan Özdemir ve laboratuvar şefi Zeynep Şık ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.