Kayseri’deki skandal meyve suyu iddiasında flaş gelişme. Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı

Kayseri’deki skandal meyve suyu iddiasında flaş gelişme. Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı
Kayseri’de çekildiği belirtilen ve çürük elmalardan meyve suyu yapıldığı iddiası sosyal medyanın gündemine düştü. Olay hakkında inceleme başlatılırken, Tarım ve Orman Bakanlığı, inceleme sonucunda olayın gerçek olmadığını duyurdu.

DHA’da yer alan habere göre, Kayseri'de çürük elmalardan meyve suyu yapıldığı iddiası sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Olay hakkında inceleme başlatıldığını açıklayan Tarım ve Orman Bakanlığı, inceleme sonuçlarını paylaştı.

Yeşilhisar ilçesi Kayadibi Mahallesi'nde bir depoda çekilerek sosyal medyada paylaşılan görüntüde, çürük elmaların meyve suyu yapılması için fabrikalara gönderildiği, halk sağlığının tehlikeye atıldığı iddia edilmişti.

BAKANLIK SONUÇLARI DUYURDU

Görüntülerde onlarca çürük elma dikkat çekmiş sosyal medyada akıllara 'bunu mu içiyoruz?' sorusu gelmişti. Bakanlık yerinde inceleme sonrası yaptığı açıklamada, 'olayın gerçek olmadığını' belirtti.

O DEPOYA ULAŞILDI

Söz konusu incelemenin ardından, 12 Kasım 2020 tarihinde bazı sosyal medya hesapları üzerinden meyve suyu yapımında kullanıldığı iddia edilen çürük elmalar ile ilgili yapılan paylaşımlar üzerine Kayseri Yeşilhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldığı, sosyal medyada paylaşımı yapılan eve ait depoya ulaşıldığı belirtildi.

İlgili Haberler