Kayserispor-Fenerbahçe 1-0 (Maç özeti)

Kayserispor-Fenerbahçe 1-0 (Maç özeti)
Süper Lig'in ikinci yarısına ikide iki yaparak başlayan Fenerbahçe zorlu maçta Kayserispor'a 1-0 skorla mağlup oldu.

Süper Lig'in ikinci yarısına ikide iki yaparak başlayan Fenerbahçe zorlu maçta Kayserispor ile deplasmanda karşılaştı.

Soldado'nun 44. dakikada kırmızı kart görmesiyle maçın 2. yarısında 10 kişi mücadele etmek zorunda kalan Fenerbahçe, 87. dakikada Kravets'in golüne engel olamayınca sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Sarı Lacivertli ekibin 2 maçlık galibiyet serisi böyle son buldu.

MAÇ ÖZETİ

Mücadelenin ilk sarı kartı Fenerbahçe'den Tolgay Arslan'a çıktı. 6. dakikada Tecrübeli futbolcu rakibine yaptığı hareket nedeniyle kart gördü.

Mücadelenin 7. dakikasında neredeyse her faul sonrası oyuncular arasında elektriklenmeler yaşadı. Şimdi de Soldado ile Şamil tartıştı. Hakem Alper Ulusoy, yerdeki Soldado'ya müdahalede bulunan Şamil Çinaz'ı uyardı.

15. dakikada Fenerbahçe'nin Mehmet Ekici'yle sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Ayew kafayı vurdu, rakip savunmaya da çarpan top üstten dışarı çıktı. Bu dakikaya kadar maç daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti.

Mücadelenin 20. dakikasında Fenerbahçe serbest vuruş kazandı. Uzak mesafe olmasına rağmen Mehmet Ekici serbest vuruşta doğrudan kaleyi denedi, sert şutunda kaleci Lung iki hamlede topun sahibi oldu.

Kayserispor, Fenerbahçe karşısında ilk 25 dakikada 8 faul yaptı. 5'i Mensah'a ait. Mensah, 25. dakikada Tolgay ile girdiği ikili mücadelede Alper Ulusoy'un faul kararına tepki gösterdi.

30. dakikada Fenerbahçe çok adamla geldi. Sağ kanattan Dirar'ın ortasına ön direkte Soldado hareketlendi ancak savunma araya girip topu kornere yolladı.

Maçın 37. dakikasında Isla hakeme tepki olarak alkışlayınca sarı kartla cezalandırıldı. Bu kartla Fenerbahçe'de Isla gelecek hafta cezalı duruma düştü.

41. dakikada Fenerbahçe'nin etkili isimlerinden Dirar sağ taç çizgisi önünden ortasını yaptı, ön direkte Soldado'nun dokunduğu top kaleci Lung'da kaldı.

Mücadelenin 42. dakikasında Fenerbahçe'de Mehmet Ekici orta alanda Şamil'le ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Onun tedavisi için sağlık görevlileri geldi. Mehmet Ekici'nin tedavisi tamamlandı, oyun kaldığı yerden devam etti.

Maçta dakikalar 44'ü gösterdiğinde Deniz Türüç'ün pasıyla savunma arkasına sarkan Kravets, Volkan'ı da çalımladı ancak kaleye vurmak yerine topu çekince pozisyonun bitmesini bekleyen yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

Fenerbahçe'de Roberto Soldado 45+2'de kırmızı kart gördü. İlk yarı biterken yaptığı faul sonrası sarı kart görmek üzereyken sözlü itirazları sonrası doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İlk yarı sona erdi ve Fenerbahçe büyük bir şokla soyunma odasına gitti.

Fenerbahçe mücadelenin 2. yarısına oyuncu değişikliği ile başladı. Victor Moses, Mehmet Ekici'nin yerine oyuna girdi. Bununla birlikte Fenerbahçe'nin oyun sistemi de değişti ve Moses sol kanata geçti. İleri uçta da Ayew yer aldı.

51. dakikada Kayserispor'da Kucher sarı kart gören isim oldu. Kucher Ayew'e yaptığı sert hareket nedeniyle kartı gören isim oldu. Tecrübeli futbolcu bir sonraki hafta cezalı duruma düştü.

Bir sarı kart da serbest vuruşu kullanmaya hazırlanan Fenerbahçe'de Victor Moses'e çıktı. Fenerbahçe'de Victor Moses düdükten önce oyunu başlattığı için sarı kart gördü.

Mücadelede dakikalar 56'yı gösterdiğinde Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Moses'ın pasında ceza alanında topla buluşan Jailson, karşı karşıya pozisyonda kaleci Lung'u geçemedi. Top kornere çıktı.

58. dakikada Kayserispor'da zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşti. Sapunaru oyuna devam edemedi. Yerine giren isim ise Varela oldu.

Maçın 59. dakikasında Dirar sağdan ortaladı, Moses'tan önce Lung'un yumrukladığı top ceza alanı dışına açıldı. Bu topa gelişine vuran Hasan Ali çerçeveyi tutturamadı.

Mücadelenin 63. dakikasında Umut Bulut Kayserispor'u 1-0 öne geçirdi. VAR incelemesi sonrası hakem Alper Ulusoy golde faul olduğunu belirtti. Sağ kanattan gelişen Kayserispor atağında içeri kesilen topu Isla sektirdi, Kravets'in kafayla indirdiği topu Umut Bulut ağlara yolladı. VAR incelemesi yapan Alper Ulusoy, Kravets'in Serdar Aziz'e müdahalesini faul olarak değerlendirdi ve golü iptal etti.

69'da Kayserispor rakip yarı alanda yine etkili paslar yaptı. Devamında Lopes sağdan ortaladı, penaltı noktası üzerindeki Umut'un kafa vuruşunda yükselen topu kaleci Volkan çizgi üzerinde kontrol etti.

Mücadelenin 72. dakikasında Fenerbahçe 2. oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Tolgay Arslan yarine oyuna dahil olan isim Frey oldu.

Maçın 75. dakikasında Isla'nın kaptırdığı topta Mensah'ın ceza sahası dışından şutu az farkla dışarı gitti. Volkan Demirel takım arkadaşlarına çok kızdı. Bu pozisyondan bir dakika sonra yine Mensah denedi. Daha alçak mesafeden top auta gitti.

77. dakikada Michael Frey rakibine yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü.

82. dakikada Fenerbahçe son oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Andre Ayew yerine oyuna giren isim Eljif Elmas oldu.

86'da Cherry'nin sert şutunda kaleci Volkan üzerine gelen topu zorlanmadan kontrol etti.

Mücadelenin 87. dakikasında Kravets Kayserispor'u 1-0 öne geçirdi. Eljif Elmas çıkarken kaptırdı. Sol kanattan son çizgiye inen Chery'nin ortasına kale alanı içinde Kravets çok iyi yükseldi ve kafayla topu ağlara yolladı.

Golün ardından Kayserispor oyuncu değişikliğine gitti. Golü atan Artem Kravets yerini Hasan Hüseyin Acar'a bıraktı.

90+4'te Kayserispor son oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Chery yerine oyuna giren isim Levent Gülen oldu.

Topu oyuna geç sokması nedeniyle kaleci Lung sarı kartı gören isim oldu.

MAÇIN 11'LERİ

Kayserispor: Lung, Lopes, Kucher, Sapunaru, Kana Bıyık, Şamil, Mensah, Deniz Türüç, Chery, Umut, Kravets

Fenerbahçe: Volkan, Isla, Neustadter, Serdar, Hasan Ali, Jailson, Tolgay, Mehmet Ekici, Dirar, Ayew, Soldado