Kayseri'ye, kil tablet, doğa, havacılık ve oyuncak müzeleri...

Kayseri'ye, kil tablet, doğa, havacılık ve oyuncak müzeleri...
Kent merkezindeki tarihi eserleri ve 6 bin yıllık geçmişe sahip Kültepe Ören Yeri ile açık hava müzesini andıran Kayseri'ye, kil tablet, doğa, havacılık ve oyuncak müzeleri yapılacak.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kültepe'den çıkarılan tabletlerle pek çok eseri bünyesinde barından Arkeoloji Müzesi, ilk tıp fakültesi olarak bilinen Gevher Nesibe Darüşşifası (Selçuklu Müzesi), tarihi Kayseri Lisesi'nde yer alan Milli Mücadele Müzesi ve Güpgüpoğlu Etnografya Müzesi'nin yer aldığı kente yeni müzeler kazandırmak için çalışma başlattı.

Roma döneminden kalma kalesi, Selçuklu dönemi kümbetleri, Gevher Nesibe Darüşşifası ve Kültepe ören yeriyle açık hava müzesini andıran Kayseri, kil tablet, doğa, havacılık ve oyuncak müzeleri ile tarihe ışık tutacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kültepe'de 70 yıldır süren kazılarda bugüne kadar 23 bin tabletin gün yüzüne çıkarıldığını söyledi.

Tabletlerin farklı yerlerde sergilendiğini anlatan Büyükkılıç, "6 bin yıl öncesinin ticaret hayatına ışık tutan kil tabletlerin bir kısmı Londra'da, bir kısmı İstanbul'da ve Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde, bir kısmı ise Kayseri Arkeoloji Müzesi'nde ve depolarda. Bu tabletlerin Kültepe'ye yapılacak bir müzede toplanmasını amaçlıyoruz. Kil tablet müzesini en kısa sürede hayata geçireceğiz" diye konuştu.