Kayyum atanan 343 şirket sahibine iade edildi!

Kayyum atanan 343 şirket sahibine iade edildi!
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TMSF tarafından el konulan 343 şirketin sahiplerine iade edildiğini açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ‘TMSF tarafından el konulan şirket sayısı ile el koyulduktan sonra sahibine iade edilen şirket sayısına ilişkin’ yöneltmiş olduğu yazılı soru önergesine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yanıt verdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Kayyum atanan 874 şirketin 343 adedinin Kayyumluk kararının kaldırıldığını ve söz konusu şirketlerin sahiplerine iade edildiğini bildirdi.

TMSF tarafından el koyulan 874 şirketin 343 adedinin Kayyumlardan sahiplerine iade edilmiş. Doğal olarak neden el koyuldu, kayyumda iken şirketin kar zarar durumu nedir? İade sonrası şirketler yaptıkları işe devam etmekte midir? Kayyumda kaldıkları sürede mali tablolarında ne gibi değişimler olmuştur? Benzer sorularla bu süreç irdelenebilir. İade edilmeyen şirketlerin durumu da ayrıca açıklanmalıdır” dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “2015 ve 2019 yılları arasında Türkiye Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan şirket sayısı ne kadardır? 2015 ve 2019 yılları arasında TMSF tarafından el konulmasına rağmen, ilerleyen dönemlerde sahibine iadesine karar verilen kaç adet şirket vardır?” şeklindeki sorularına yanıt istemişti.