Kazak sanatçıdan ipek üzerine tükenmez kalemle resimler

Kazak sanatçıdan ipek üzerine tükenmez kalemle resimler
Ödüllü Kazak sanatçı Orazbek Yessenbayev'in Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için, ipek üzerine tükenmez kalem tekniği ile hazırladığı 45 eserini bir araya getiren "Evren" isimli kişisel sergisi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda açıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel''in 70''inci yaş günü onuruna açılan sergide; Orazbek Yessenbayev''in ipek üzerine tükenmez kalemle yaptığı eserler, ilk dönemlerden günümüze dünyaya şekil veren inanışları tasfir ederken, aralarında İbn-i Sina, Farabi, Buhari, Uluğ Bey gibi Türk İslam felsefesine ve bilimine yön veren pek çok isme de göndermeler içeriyor. İslamiyet öncesi Türk inançları ve geleneklerinden; Hz. Adem''den Hz. Nuh Peygambere, semavi dinlerin önemli anlatılarının da tasvir edildiği sergide, günümüz dünyasını şekillendiren pek çok olay ve konu eserlerde ele alınıyor.

Açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ''ın yaptığı sergi, 20 Ağustos tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.