Kemal Kılıçdaoğlu’ndan Recep Tayyip Erdoğan’a 5 kuruşluk karşı dava

Kemal Kılıçdaoğlu’ndan Recep Tayyip Erdoğan’a 5 kuruşluk karşı dava
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine açtığı 500 bin liralık tazminat davası sonrası 5 kuruşluk karşı dava açtı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 5 kuruşluk karşı tazminat davası açtı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, dava dilekçesini Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmasında kendisine 500 bin TL'lik dava açan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında 5 kuruşluk karşı dava açtı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik tarafından Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde verilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun "FETÖ'nün siyasi ayağı Erdoğan'dır" açıklamasına ilişkin ispat haklarını da kullanacakları belirtildi. Kılıçdaroğlu, iddiaları konusunda İlker Başbuğ, Işık Koşaner, Abdüllatif Şener, Kadir Özbek, Ali Suat Ertosun, İlhan Cihaner ve Celal Ülgen'i tanık olarak gösterdi.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmaları ile ilgili konuşmuştu. Kılıçdaroğlu, “Kendisine müzahir elemanların az bulunduğu 1988 ve daha önceki yıllardaki mezun olmuş subayları TSK'den tasfiye etmek için üç devreyi birden toplu olarak emekli edecek ve hizmet süresini 28 yıla indirecek kanuni düzenlemeleri siyasi otoriteye yaptırabilmiştir. Bunları ben demiyorum. Devletin savcısı diyor. Siyasi otoriteye yaptırabilmiştir! O siyasi otorite FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Onun başındaki kişi de FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ terör örgütüne teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır!" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Kılıçdaorğlu’na 500 bin liralık tazminat davası açmıştı.