Kemal Kılıçdaorğlu: “Tasada ve kıvançta birlikte olmalıyız

Kemal Kılıçdaorğlu: “Tasada ve kıvançta birlikte olmalıyız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, deprem sonrası ülkede oluşan birliğe vurgu yaparak, “Tasada ve kıvançta birlikte olmalıyız. Demokrasi açısından sorunlarımız var” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu İstanbul Suriçi Grubu'nun düzenlediği İstanbul Toplantıları'nda konuştu. Deprem gibi bir felaket sonrası toplumun kim kesimlerinin birlik içinde olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Bilimi geliştirmek ancak demokratik ortamlarda olur. Herkes farklı düşünebilir. Bütün mesele zorla kabul ettirmeye kalkmayacağız” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“İyilik yapar kötülük yapmazsanız zaten derdiniz yoktur. Bizim inancımız sevgi ve hoşgörü üzerine inşa edilmiştir. Adalet bizim açımızdan önemli bir kavramdır.

Elazığ'da yaşanan olaylar dolayısıyla hemen arkadaşlarımı aradım.

Böyle bir felaketle karşılaştığımızda toplumun her kesimi birlik içinde yardımlar yapıyor.

Farklı görüşlerimiz olabilir bir yerde felaket yaşanıyorsa hep beraber bölgeye yardımlar yapmaya çalışıyoruz.

Pek çok sorunumuz var. Türkiye'nin beş temel sorunu var. Eğitim, dış politika... Neden Müslümanlar birbirini öldürüyor. Neden emperyaller ellerine silah veriyor? Ekonomide ciddi sorunlarımız var. Toplumsal barış açısından sorunlarımız var. Tasada ve kıvançta birlikte olmalıyız. Demokrasi açısından sorunlarımız var.

Can ve mal güvenliği. Düşünce özgürlüğü. Farklı düşünceyi suçlamak büyük bir yanlıştır. Farklı düşünceler, bilimin önünü açar. Kutsal kitabımız Kur'an'da yüce Rabbimiz, "Aklınızı kullanmıyor musunuz?" der. Bilime İslamiyet'in ne kadar önem verdiğini bilmek lazım.

Bilimi geliştirmek ancak demokratik ortamlarda olur. Herkes farklı düşünebilir. Bütün mesele zorla kabul ettirmeye kalkmayacağız.

Adaleti devlette liyakatle sağlıyoruz. Ne demek liyakat: Belli konularda bilgisi birikimi olan insanların devletin kademelerinde yükselmesi demektir.

Türkiye'nin aydınlığa ve huzura kavuşması için ilk yapacağımız şeylerden birisi devlette liyakatı ve adaleti getirmek lazım. Kimsenin inancı nedeniyle ötekileştirilmemesi lazım. Dinimizin emri de böyledir. Kimin Allah'a yakın olup olmadığını yüce Rabbimiz biliyor.

İkinci önemli ayak Türkiye'nin üretmesidir. Her alanda üretmesi lazım. Fabrikada, bilimde, sanatta, insanoğlu neredeyse üretmesi lazım. Üretmek aynı zamanda alınteri dökmek demektir. Eve ekmek götürmek, toplumu geleceğe hazırlamak demektir.

Türkiye hızlı gelişim içinde çağı yakalamak zorundadır. Teknolojiyi insanoğlunun yararına uygun hale getiren de bilimdir. Üniversitelerde de bilim üretmek lazım.