Kemal Kılıçdaroğlu: “Ankaralılar Mansur Yavaş’ı seçecek”

Kemal Kılıçdaroğlu: “Ankaralılar Mansur Yavaş’ı seçecek”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir radyo programında Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’la ilgili soruya, “Ankaralı Mansur Yavaş'ı seviyor, onu seçecek. Metroyu beceremediler, Mansur Bey metroyu yapacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, RS FM'de Yavuz Oğhan'dan Bi de Bunu Dinle programına konuk oldu. Kılıçdaroğlu, Ankara’da yerel seçimleri ve Mansur Yavaş’la ilgili çeşitli açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu, CHP ve İYİ Parti’nin işbirliği AnkaraBüyükşehir Belediyesi başkan Adayı Mansur Yavaş’la ilgili soruya, “Bundan şunu anlıyoruz; "Ben milli iradeyi tanımam" Ankara'dan aday bulamadık, Kayseri'den birisini getirdik, bunu oy vereceksiniz diyor. Ankara kedisini Özhaseki bilir mi? Mansur Bey, Beypazarı'nda başarılı bir belediye başkanıydı. Düzgün, çalışkan bir insan. Erdoğan ben kimseyi dinlemem, milli irade ne demektir bir algıyı pekiştirmek istiyor Ankaralının zihninde. Tehdit ederek, baskı kurarak medyayı kontrol ediyor. Ankaralı Mansur Yavaş'ı seviyor, onu seçecek. Metroyu beceremediler, Mansur Bey metroyu yapacak.” İfadeleriyle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“BEKA İLE NE İLGİSİ VAR?”

“Muhtar seçeceğiz, beka ile ne ilgisi var? Belediye meclis üyeliği, belediye başkanı seçeceğiz... Bu coğrafyada hep beraber yaşıyoruz. Türkiye bu coğrafyanın en güçlü devletidir. Bir beka sorunu derseniz yanlış konuşmuş olursunuz. Bir toplum üretimden koparılırsa 'beka' sorunu ortaya çıkar. Tarımda, sanatta, üniversitede üretmezseniz 'beka' sorunu ortaya çıkar. Bu çerçevede Türkiye bir beka sorunu ile karşılaşır mı? Evet.”

“ÜRETİMDEN KOPARILAN BİR TÜRKİYE VAR”

“Biz cumhuriyetin ilk yıllarında pamuk ihraç ederdik, fabrika kurardık. Şimdi tam bunun tersini yapmaya başladık. Fabrikayı satıp dışarıdan domates, soğan ithal ediyoruz. Üretimden koparılan bir Türkiye var. Şu anda batının bütün egemen güçleri 82 milyon Türkiye'yi kim doyuracak diye mücadele ediyor.

Hükümet seçim nedeniyle bütçeyi sonuna kadar aştı. Acaba Nisan'a kadar nasıl idare edebilirim düşüncesi var. Yakın zamanda zaten IMF'nin kapısını çalacaklar.”