Kemal Kılıçdaroğlu: "Bu ülkenin öncelikleri birilerine rant sağlamak mı?"

Kemal Kılıçdaroğlu: "Bu ülkenin öncelikleri birilerine rant sağlamak mı?"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Bu ülkenin öncelikleri birilerine rant sağlamak mı?" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta içi Kanal İstanbul Çlaıştayı'nda yaptığı konuşmadan bir kesiti paylaşarak, "Bu ülkenin öncelikleri birilerine rant sağlamak mı?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu açıklamaları şöyle:

"Ekrem Bey, konuşmasında‘Bu ameliyat mutlaka yapılacaktır’ diyor. Erdoğan böyle bir anlayışla yola çıktı. ‘Bu ameliyat mutlaka yapılacak’ diyen adamın, önce doktor olması lazım. Doktor da değil. Sorunumuz bu zaten. Uzmanı olsa deriz ki; ‘Bu işi biliyor’. O işi de bilmiyor, bilmemesi de gayet normaldir. O işin eğitimini almamış. 21. yüzyılda gelişmenin tanımı da değişmiş. Bir ülke gelişmiş mi gelişmemiş mi ölçü şu: Küçük ayrıntılar da iş bölümüne gitmiş mi gitmemiş mi? Eğer küçük ayrıntılarda iş bölümüne gitmemişseniz siz gelişmiş bir ülke değilsiniz. Her şeyi ben biliyorum mantığıyla yola çıkılan bir ülkede gelişmişlik değil az gelişmişlik konuşulur. Bu şehrin, bu ülkenin bu kadar derdi varken, bu projenin önceliği nedir? Rant, para hırsı, birilerine para verme."