Kemal Kılıçdaroğlu: Bakanın da bilgisi dahilinde soygun var

Kemal Kılıçdaroğlu: Bakanın da bilgisi dahilinde soygun var

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grubunda konuştu. Et ve süt Kurumu'nda fiyatların yükselmesinden bahseden Kılıçdaroğlu "Bakanın da bilgisi dahilinde soygun var" dedi. '128 Milyar doları sizin milliyetçiliğiniz toz etti' diyen Kılıçdaroğlu 'Avrupa'nın Suriyelilere bakılması için verdiği 50 milyar doları da yok ettiler' ifadelerini kullandı. İşte ayrıntılar...

 Kemal Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarından önemli başlıklar

-İl başkanlarımız, ilçe başkanlarımız bütün çözümlerimizi alana taşımak zorundadır. Toplumun her katmanına... Her soruna akılcı çözüm oluşturan bir partiyiz. Halk biliyor ki artık zaman CHP zamanıdır.

-Çözümlerimizi bilgiyle, birikimle anlatacaksınız. Halk ''evet bunlar kararlı biz ülkeyi teslim edebiliriz. Çünkü çözüm CHP'' diyeceklerdir.

-Niçin diyecekler? Çünkü memleketin iyi yönetilmediğini görüyorlar.

-Biri asgari ücretle ilgili A derken diğeri Z diyebiliyor. Devletin soyulacak bir mekanizma olarak görüyorlar.

-İktidar olduğunda bütün toplumu kucaklayan, barışçıl bir dil kullanan bir ittifaka ihtiyaç var. Onun adı Millet İttifakı''dır.

Elektirik faturamı bilinçli olarak faturamı ödemedim ve ödemiyorum

-Haketmedikleri halde birilerinin nasıl önemli görevlere getirildiğini vatandaş görüyor. 21. YY''ın Türkiye''sinde uzun süredir bir kişinin egemenliğinde 3 milyon 500 bin hanenin elektiriği kesildi. Vatandaşı elektirik faturasını ödeyemeyek hale getirdiler. Ben onların sözcüsü olarak bilinçli olarak faturamı ödemedim ve ödemiyorum.

- 1 milyon 93 bin hanenin doğalgazı kesildi kışın ortasında.

-İktidar bunun farkında değil. Biz halkın sözcüsüyüz. Adımız CHP. Her mağdurun yanında olmak bizim namus borcumuz.

-İşsizlik yok diyorlar. Siz onu benim külahıma anlatın. Onlara göre iş var ama birileri iş beğenmiyor.

-Adıyaman''da Şanlıurfa''da binlerce kişi paspas yapmak, temizlik yapmak için bir işe başvurmuş. Hani beğenmiyorlardı.

-Deniz bitti, satılacak bir şey kalmadı. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Türkiye''nin itibarını satıyorlar.

Engün Poyraz

-Gerçekleri yazmak riski üstlenmek demektir. Hele ki böyle bir durumda. Bugünün gazeteciliğinde hapsedilen oldu mu. Ama bugünün Türkiye''sinde bir tweet atı diye insanlar hapse atıldı. Kendisi iyi konuştum. Bu tür saldırılar olacaktır. Çünkü gerçekleri kimsenin öğrenmesini istemiyorlar.

-Milyonlarca emekli için rakamı az göster diyorlar ki az para alsınlar diye. Milli Eğitim Bakanlığı sınav yapıyor. KPSS torpil yok. Dereceye giriyorlar. Sözlü sınav yapılıyor onların hakkı yeniyor. Yüzbinlerce haksızlığa uğrayan genç arkadaşlarım için de Milli Eğitim''e gittim. 

-Evlatlarımız iyi beslenmesini ister her anne baba. Bu bir hak. Bir anne bebeğine süt, et veremiyorsa, gelip et bile alamasınlar diyorsa bu doğru olmaz. Oraya gitmelisiniz. Yanlışları dillendirmelisiniz.

Devletteki çürümeyi milletimiz görsün diye gidiyorum

-Bazı enteller var ''Kılıçdaroğlu gitti kapılar kapandı'' diyorlar. Ben kapılan açılsın diye oraya gittim. Herkesin hakkını hukukuku korumak zorundayım.

-Et ve Süt Kurumu gelip hesap vermek zorundadır. Devletteki çürümeyi milletimiz görsün diye gidiyorum zaten. Verilmeyecek hesabımız yoktur demeliler. Gitmezseniz AKP''nin devlette yarattığı çürümeyi devlete anlatamazsınız.

-Damızlık hayvanlar, süt veren hayvanlar kesiliyor. Bu işi yapan üreticiler söylüyor. Hayvancılık sektörün üzerindeki balyozun artık inmesi gerekiyor. Onu göstermek için oraya gittim. 

-Et ve süt üretimini yayınlarlardı. Artık açıklamıyorlar, saklıyorlar.

Bakanın da bilgisi dahilinde soygun var

-Tolga Şardan diye bir gazeteci var. Kalemini satmayan bir gazeteci. Et ve süt Kurumu soğuk hava depolarında tutmak zorundadır. Kilo başında 15 kuruştan özel sektörde tutuyor. Birden bire yöneticiler karar alıyor. 45 kuruş oluyor. Soğuk  hava depoları zaten kar elde ediyordur neden böyle oldu diyor. Soygun düzenini nasıl anlatacaksınız.

-Bu kararı kim aldı? Kimlere verdiniz bu parayı? Bakanında bilgisi dahilinde 2 milyonluk bir soygun var burada.

-Çay kanunu görüşülecek AKP ve MHP  çıkacak kanuna red oyu verdi. Rizeliler sizin alın terinizin hakkı yeniyor. Milletin hakkını savunacağız, soyguncunun değil. 

-Üreticinin hakkını savunacak kanunu siz getirin biz onaylayacağız diyoruz onu da yapmıyorlar. Yönetemiyorlar. Önce ''yöneteceğiz CHP yüzünden yönetemiyoruz'' dediler. Baktılar ki millet inanmadı. CHP muhalefet. Bu sefer ''Dış güçler baskı yapıyor'' Onlar mı dedi ''128 milyar doları toz et'' diye.

-Devletin itibarını satıyorlar. Bu beni üzüyor.

Cemal Kaşıkçı

-Cinayetin burada olduğu belli her şey açık seçik meydanda. Suudilere Erdoğan ilk zamanlarda ''bunlar insanları enayi zannediyorlar'' dedi. ''Bunu İstanbul mahkemelerinin yargılaması gerekiyor'' dedi. Doğru karardı. Şimdi ise davayı aldı onlara verdi. Türk Mahkemesinin itibarını Suudi Arabistan''a devrediyorsun. Onlara enayi diyordu. Şimdi enayinin kim olduğu ortaya çıktı.

Bahçeli de nasıl milliyetçi...

-Ne için para için. Biz zamanında savaşları para için mi yaptık. bu milletin itibarı için yaptık. Bahçeli de nasıl milliyetçiyse buna evet diyor. Bir milletin egemenlik hakkı başka bir ülkeye devredilir mi ya!

-Adaleti parayla oraya devrediyorsun. Kaşıkçı dosyası failin elinde.

-Siz adaleti savunuyorsanız herkes için savunmalısınız. 

-Allah''ın izniyse iktidar olduğumuzda ilk yapacağız iş devlette lükse, israfa hayır diyeceğiz. Onlara göre helal, itibar arttırıyor.

İsrafı yapan kapının önüne konulacak

-Adrese teslim ihaleler, 5,6 yerden maaş alanlar bunları bitireceğiz. İsrafı yapan kapının önüne konulacaktır.

-Bir devler sağlıklı bir yönetim için planlama yapar. Yol, köprü öncelik nedir? Bunun planlamasını yapar. Liyatları insanları stratejik planlamanın içine koyacağız.

Çiftçilere elektriği bedava yapacağız

-Çiftçinin, esnafın çektikleri kredilerin faizini sileceğiz. Çiftçilere elektriği bedava yapacağız.

-Döviz garantili işlemlerin tamamını TL''ye çevireceğiz. Milliyetçiyiz diyorlar. 5''li çete de görecek herkez görecek kim milliyetçi.

-Karar çıkarmışlar ''Kılıçdaroğlu 5''li çete demesin'' diye. Sizin feriştahınız gelse...

-Rüşvet almayan bürokratlara teslim edeceğiz. Kim yolsuzluk yaparsa onunla yollarımızı ayıracağız.
Biz Saray''a değil milletine sadık olanlarla çalışacağız.

-Masa başında sorun çözülmez. Sorunu yaşayan gelecek çözeceğiz ve akılla mantıkla yolumuza devam edeceğiz. Bu ülkede kimse ben kimsesiz kaldım demeyecek.

-Kamuda milli disiplini sağlayacağız. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Bütçede görünmüyor. Fiazler ne kadar bilinmiyor. Varlık Fonu''nu kaldıracağız. Soygun düzene son vereceğiz.

-En haksız vergi enflasyon. Devleti şeffaf yapacağız. Her yıl düzenli rapor yazılacak. Merak eden herkes rapora resmi gazetede bakabilecek.

-Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Bu Meclis''te TÜGVA''nın hizmetkarlığını yapanlara, soygunculara yer yok. 

-Siyasi ahlak kanunu çıkakracağız. Buraya gelen Saray''ın değil milletin temsilcisi olacak.

50 milyar doları da yok ettiler

-Göçmenler, sığınmacılar 2 yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine göndereceğiz. Sığınmacılar Türkiye''de hapsedildiler. Saray''da onların korumalığını yapıyor. Para aldılar bakmak için 50 milyar dolar Suriyelilere verilmedi. Onu da yok ettiler.

-İçişleri Bakanlığı 50 kişi 100 kişi bunları TC vatandaşı yapın diyor. Bahçeli duyuyor mu bunları, duyuyor. Kaçına vatandaşlık verdiniz? Onların terörist olmadığını nasıl netleştirdiniz? Yanıt yok hakaret yok. Hakaret ediyorsan becereksizliğinin üstünü örtmeye çalışıyorsun.

-Göç idaresine gitmeden sabırla yanıt bekleyeceğiz.

-Bahçeli''nin kulağına girsin. Süleyman Şah Türbesi''ni yerine koyacağız. Söz de milliyetçi bunlar. Çıkar peşinden koşanlardan milliyetçi olmaz.

-Meclis iç tüzüğünü düzenleyeceğiz. Başındaki isim ana muhalefetten olacak ona vereceğiz hesabımızı. Diyelim ki Erdoğan oldu. İşte harcadığımız paranın hesabı diyeceğiz.

-Bunları yapınca ne olacak? Tefeciler, malı götürenler bitecek. Paralar düzgün yerlere harcanacak. Hiçkimse haksızlığa uğramayacak.

Bahçeli''nin sözleri: Zamlar geçici Müslümanlara karamsarlık haramdır.

-Utanmasalar ''bize oy vermemek haramdır'' diyecekler.

İlgili Haberler