Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında konuştu: İnsanlar nasıl bir felaket olduğunun farkında değiller

Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında konuştu: İnsanlar nasıl bir felaket olduğunun farkında değiller
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında canlı yayında gündemi değerlendirdi... Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde "sansür yasası" Erdoğan'ın 'yüzde 40 zam' istediği maaşı ve Prens Salman vardı. Konuyla ilgili 'cinayet emri veren katille kucaklaşacak' diyen Kılıçdaroğlu maaş zammı isteğiyle ilgili "Bu rolleri bırak çocuklarının milyon dolarlarla nasıl oynadıklarını biliyoruz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

-Hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlarımı kucakladığımı iletmek isterim.

Saray''dan talimat alan parlamento istemiyoruz

-Gazeteciler özgürce yazsılar, İstanbul sözleşmesi yürürlükte olsun istiyoruz.

-Saray''dan talimat alan parlamento istemiyoruz. 

-Yargıya adaleti dağıtmaktan uzak. Yönetimin ne yaptığı belli değil, Saray ayrı havalarda. Halka bakıyorsunuz tonlarca sorun var.

-Her kuruşun hakkını verecek bir yönetim gelecek. Kul hakkı yemeyen bir yönetim gelecek. Merkezi yönetimle yerel yönetimler arasında farkın olduğu bir yönetim gelecek. Bütün kurumlarıyla saygı duyulan bir Türkiye''ye kuracağız.

-Bir sansür kanunu getirmişler. Getirmişler Meclis''e herkes imza atıyor. Ne olduğunu da bilmiyorlar. ''Kimse AKP''yi eleştirmesin, kimse konuşmasın'' Sanıyorlar ki millet bunu yutacak. Her şey meydanda..

-Yasa getiriyorlar. Yargıtay''dan da bir hakim geliyor. Komisyonda konuşuyor. Sprun yaratır diyor. AKP vekilleri hakimi susturmaya çalışıyor. Büyük ihtimalle de pişman oldular. Onlar ''mükemmel bir teklif'' diyecek birini bekliyordu. Namuslu bir hakim gelmiş.

Yargı baskı altında

Ülkenin genelkurmay başkanını bile terörist diye içeri attılar. Ben Ankara''ya gelmeden fezlekem gelmişti. Biz kuvayi milliyeciyiz siz hala öğrenemediniz mi! Pınar hanım ''neyin suç olduğunu bilmiyoruz'' diyor. Onlar biliyorlar. Doğru dediğinize de suç derler. Çünkü yargı baskı altında

-Özgür medyanın olmadığı yerde demokrasi, düşünce özgürlüğü olmaz. Biz inandığımız yokda yürüyeceğiz.

-Bu teklif geldiğinde medya daha güçlenecek diyorlar. Parlamento için de onu demişlerdi. Bir soru önergesine bile cevap vermiyorlar. 600 kişinin aylık aldığı, Saray''dan gelen tekliflere el kaldırıp indirdiği, muhalefetin yanlışı dile getirdiği bir kurum oldu artık Meclis.

-Çıkıpta AKP''li bir vekilin şu sorun var dediğini duydunuz mu? ''Ya yukardan fırça yersem'' korkuları var.

-Anayasa der ki ''basın hürdür'' ama getirilen yasa basın özgürlüğüne karşı. İnsanlar nasıl bir felaket olduğunun farkında değiller. Yasa gelirse Anayasa Mahkemesi''ne götüreceğiz. 

-Pınar Gültekin vakası var. ''haksız tahrik indirimi'' verdiler. Hangi ahlak kavramı bunu gerektirebilir. Kadınların susmaması lazım.

-Türkiye Cumhuriyeti Devleti''nde vicdan sahibi olan herkese sormak isterim. Para uğruna ülke itibarını satan adama ne denir bu ülkede? Konsoloslukta katlediyorlar. Ülkenin itibarını Suudi Konsolosluğunun bahçesine gömüyorlar. 

-''Yeter ki bana biraz borç ver'' diyenlere ahlak aşkına ne yapacağız. Sandığa gideceğiz. Ben hepsini emekli edeceğim.(Hak hukuk adalet sloganı atıldı)

(Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman yarın Türkiye''ye geliyor)

Cinayet emrini veren katille kucaklaşacak

-Beyefendi o kadar yukarıdan atıyor ki. ''Kaşıkçı alçakça operasyonla şehit edildi'' dedi. Prens ''Konsolosluktan ayrıldı'' dedi. Ya dışarı da nişanlısı var. Onu alıp gitmez mi? Türkiye''nin itibarını yerle bir ediyorsunuz.

-Gelecek yine kucaklaşacaklar. Cinayet emrini veren katille kucaklaşacak. Bu ülkede bir cinayet işlendiğinde bunun yargı yerinin Türkiye olduğunu biliriz biz. 

''20 milyon alıp dosyayı kapattı''

-Milliyetçi kardeşlerime sesleniyorum. Onurumuzu ayaklar altına aldılar. Başlangıç Mavi Marmara 10 kişiyi şehit ettiler. Dosyayı vermediler. Bizim ki yine esip gürledi. ''Sana 20 milyon verelim dosyayı kapat'' dediler. Dosyayı kapattı. Onlar unuttu ama biz unutmadık. Rüşvet alandan büyükelçi yaparsanız balık baştan korkar.

Onurunla bırak

-''Onurumla ben ülkeyi yönetemiyorum'' desin bıraksın

Kafası Venezüela''da

-Kafası Venezüela''da ''buğrayı nasıl ekeceğiz, malı nasıl götüreceğiz'' diyor. Aklı orda. Çiftçi tarlayı ekmek zorunda. Dünyanın zammı gelmiş bu adamlar nasıl geçinecek. 273 milyon lira çiftçinin alacağı. Vermiyorlar bu parayı. 

-Verdiğin 2 torba yem parası. ''Çiftçiyi destekliyoruz'' diyorlar. Çiftçiyi milletin efendisi yapacağız. Üretecek, çalışacak, kazanacak. Hiçbir çiftçinin zarar etmediği bir model inşaa edeceğiz.

-Aldıkları kredilerin faizlerini sileceğiz. İhtiyacımız olanlar belirlenecek. 

-Zararları yeniden konuşacağız. Teşvik vereceğiz. Komperatif kuracağız, güneş enerjisini kullanacağız. Bazı belediyelerimiz uygulamaya başladı. Sözüm söz.

-Erdoğan ''benim durumum da iyi değil deyip'' yüzde 40 zam istiyor. Ücretliyim diyor. Ama bu rolleri bıraksın. Senin çocuklarının milyon dolarlarla nasıl oynadıklarını biliyoruz. Çiftlikleri alacaksın, gökdelenler dikeceksin. Kılıçdaroğlu seyredecek. Her kuruşu alıp millete vereceğiz.

Kemal Kılıçdaroğlu''ndan önce Pınar Türenç sosyal medya yasası(sansür yasası) ile ilgili konuştu.

"Halkın haber alma hakkı gasp edilecek"

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç''in açıklaması şöyle: Masummuş gibi sunulan tasarıyla ilgili yasaklamalar, gözaltılar, tutuklamalarla karşı karşıya kalacağız. Milletvekili maaşlarının 141 liraya yükseldiğini yasabilecek miyiz? Baskının daha artacağını beklemek bir kahanet değil. 12 bin gazeteci işsiz kaldı. Çok sayıda evin direği yıkıldı. Bizi neyin beklediğini bilmiyoruz. Halkın haber alma hakkı gasp edilecek. Yasama, yürütme, yargıdan sonra 4. güce basına ceza verilmekten vazgeçilsin. Kendi kendinizi sansürleyeceğinizi unutmayın. Özgür olamayacaksınız. Korkunun evele faydası yok. Bu gerçeği hatırlatmayı bir görev bildim onun için geldim.

İlgili Haberler