Kemal Kılıçdaroğlu: "Çete iddiası Gaflet ve bühtandır"

Kemal Kılıçdaroğlu: "Çete iddiası Gaflet ve bühtandır"
Rahmi Turan'ın gündeme getirdiği, "Bir CHP'linin Erdoğan'la CHP genel başkanlığı pazarlığı yapıp destek istediği" iddiası üzerine yaşanan tartışma büyüyor.

ORHAN UĞUROĞLU / ANKARA

CHP'li Muharrem İnce'nin, "Kumpası CHP içindeki çete kurdu. Kurultay'da açıklayacağım" demesi üzerine genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak görüşlerini sordum.

Kılıçdaroğlu, "Muharrem İnce'nin açıklamalarına çok fazla girmek istemiyorum. CHP kadroları Kuvayı milliye ruhu ile millete hizmet etmeyi vazife edinir. 'Cumhuriyet Halk Partisi içinde çete var' demek gaflet ve bühtandır" dedi. (Bühtan: Kara çalmak, iftira atmak)

"İnce çete arıyorsa Saray'a baksın, bin 300 odalı sarayda pelikanlılarla iş birliği içinde kurulan kumpaslara, iftiralara, siyasi tuzaklara, atılmak istenen çamurlara ve yağdırılan hakaretlere baksın" diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Şurası bir gerçek ki Millet İttifakı çok ciddi demokratik bir başarı yakaladı, halkın teveccühünü kazandı. Belediyelerimiz halka şeffaf hizmet veriyorlar.

Havuz medyası, pelikan grubu, saray elele verdiler bu başarıyı engellemek için bize saldırıyor. Partilerimizin içinde kaos çıkarmaya çalışıyorlar.

Defalarca uyardım partililerimizi, dikkat edin parti içinde kavga, ayrılık çıkartmak için, bizi birbirimize düşürmek için MİT dahil her türlü faaliyet içinde dedim.

Çünkü dış politikada, ekonomide çok sıkıştılar. Çözüm üretemiyorlar. İşsize iş, çiftçiye destek, esnafın, tüccarın sorunlarına çare bulamıyorlar. Devlet bütçesinin açığını tefecilerden aldıkları çok yüksek faizli borçla yamıyorlar.

İşte halktan bu gerçekleri saklamak için de kumpas ve dedikodu siyasetine başvuruyorlar.

Şunu açık ve net söyleyeyim ki CHP köklü bir parti, CHP'liler ise ilkeleri namuslu, dürüst siyasetçidirler ve kurulan kumpasları, atılan iftiraları, yalanları, dolanları bütün çıplaklığı ile görüyorlar.

Bakın günlerdir Türkiye gündemini bu asılsız iddia, yalan ve dedikodu kapladı. Halkın sorunları işte bu tür hayali senaryolarla unutturulmaya çalışılıyor.

Hiç kimse merak etmesin bu ülkede dimdik ayakta olan Cumhuriyet Halk partisi var ve iktidar olmaya odaklanmış kadrolarımız var."