Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk boykotu ile ilgili konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk boykotu ile ilgili konuştu
Kafa Radyo'da açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk'ü boykot etme kararı ile ilgili ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, "CHP’lilere nasıl tuzak kurabiliriz diye özel bir yayın politikası izlendiğine tanık olduk." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kafa Radyo'da yaptığı açıklamalarda ilk kez CNN Türk'e uygulama kararı aldıkları boykot ile ilgili konuştu.

CNN Türk'e boykot karanının medya özgürlüğüne aykırı olduğu eleştirilerini yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Çıkmama kararı aldık. Biz CNN'i ele geçirelim. Yandaşlar satın alsın, bizim istediğimiz gibi yayın yapsın demiyoruz. Bazı gazetelere reklam verilmiyor, bu ilk kez bu dönemde yaşandı." şeklinde konuştu.

Eleştirilere açık olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Bu bizimle ilgili eleştirel haber yapılmasına tahammülsüzlük değil ama CNN Türk’ün tarafsız yayın yapıyormuş gibi yaparak A Haber tarzı yayın yapmasını kabul etmiyoruz. Niye böyle yayın yapıyorsunuz demiyoruz ama biz çıkmıyoruz” dedi.

‘HALK TV’DE CHP ELEŞTİRİLİYOR’

Kılıçdaroğlu, “İktidar da Halk TV’yi izlemeyin derse ne olacak?” sorusuna ise, “Halk TV de bizim değil. Orada da CHP eleştiriliyor. Ancak objektif yayın yapmaya çalışan gazetelerin Basın İlan Kurumu eliyle ilanlarının kesilmesi bu iktidar döneminde oldu” diye konuştu. 

"CHP'LİLERE NASIL TUZAK KURABİLİRİZ DİYE..."

Kılıçdaroğlu, CNN Türk'ün CHP karşı boykota neden olan yaklaşımının yerel seçim sürecinde başladığını ve  bunu anlayışla karşıladıklarını belirterek, "Ama tartışma programlarında CHP’lilere nasıl tuzak kurabiliriz diye özel bir yayın politikası izlendiğine tanık olduk." dedi.

CHP lideri, Saadet Partisi'nin pazar günü yapacağı Kudüs mitingine katılacaklarını da açıkladı.