Kemal Kılıçdaroğlu: "Kayınpederle damat, memleketin kaymağını yediler"

Kemal Kılıçdaroğlu: "Kayınpederle damat, memleketin kaymağını yediler"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Bakan Albayrak ile ilgili “Seçimden sonra 2.5 milyon kişiye istihdam yaratacakmış. Niye seçimden önce yapamıyor? O da kayınpederinin yolunda” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine Bakanı Bertat Albayrak’a tepki göstererek, “Seçimden sonra 2.5 milyon kişiye istihdam yaratacakmış. Niye seçimden önce yapamıyor? O da kayınpederinin yolunda. Kayınpederle, damat, memleketin kaymağını yediler zaten” ifadelerini kullandı. BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Tank Palet fabrikasının özelleştirilmesine en çok Devlet Bahçeli’nin karşı çıkması gerektiğini söyledi.

Yerel seçim sonrası erken seçim gündeme gelmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Erken seçim gündeme gelmez, bu bir yerel seçim, muhtar seçimi, belediye meclis üyeliği seçimi, belediye başkanlığı seçimi. Yerel yönetim seçimleriyle, milletvekilliği, cumhurbaşkanlığı seçimi arasında ciddi nüans farkları da vardır. Dolayısıyla bunu bir erken seçim gerekçesi yapmak doğru değil. Şunun için doğru değil, bizim belediye başkanlarımız seçildikten sonra, vaatlerini gerçekleştirmek için çaba harcamak zorundalar. Siz o vaatleri gerçekleştirir, verdiğiniz sözleri yerine getirirseniz, bir sonraki seçimde daha iyi başarılar sağlamış olursunuz. Aksi halde 'yerel seçimde başarılı oldum, hemen milletvekili seçimine girelim', bu siyasi fırsatçılıktır ve doğru değildir.”

"KAYINPEDERLE DAMAT, MEMLEKETİN KAYMAĞINI YEDİLER"

Keman Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

(Tank Palet fabrikası ile ilgili) "Vatandaşlara çağrı yapın, 50 milyon doları 1 gün içinde toplarsınız. Ama Erdoğan, tank palet fabrikasını, Katar ordusuna ihalesiz verdiği için, yasa dışı verdiği için, kendisine bir gerekçe yaratmak zorunda. Neymiş teknik yenilenme için 50 milyon dolara ihtiyacı varmış da onun için veriyormuşuz Katar'a. 50 milyon dolar Türkiye Cumhuriyeti için sıradan bir olay. Her an her yerde bu para bulunur. Açsınlar bir kampanya, 50 milyon değil, 100 milyon dolar derhal bulunur. Vatandaşlarımız en geç 3 gün içinde bu parayı bulur. Bütün genel başkanlar bir araya gelir. Dünyanın en önemli 5 fabrikasından birinin yenilenmesi gerekiyorsa, hiçbir siyasi partinin genel başkanı buna hayır demez. 2 saatte toplarız.”

“Kendisinin (Erdoğan) 10'a yakın uçağı var, en küçük uçağını satsın, 50 milyon dolardan fazladır, fabrikanın bütün masraflarını çok rahat karşılar. 10 yerine 9 uçağa binsin. Tank-palet fabrikası Erdoğan'ın Katar'dan aldığı uçak karşılığında verildi, bedava verildi. Vatandaşı kandırıyor. Tank palet fabrikasının satılması, bir ülkenin satılması anlamına gelir.”

“Ekonomiyi bu hale getiren kim? Nasıl tasarruf yapılacağını bilmeyen kim? Berat Albayrak. Seçimden sonra 2.5 milyon kişiye istihdam yaratacakmış. Niye seçimden önce yapamıyor? O da kayınpederinin yolunda. Kayınpederle, damat, memleketin kaymağını yediler zaten. Şimdi birlikte vaatlerde bunuyorlar. 17 yıldır bu memleketi kim yöneltiyor. Damadın önce kayınpederine sorması lazım, memleketi bu hale nasıl getirdin diye. Memkeleti bu hale getiren işçi değil, emeklilikte yaşa takılanlar değil, esnaf, sanayici değil.”