Kemal Kılıçdaroğlu'ndan AKP ve MHP'ye Süleyman Şah tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan AKP ve MHP'ye Süleyman Şah tepkisi
Yeniçağ TV YouTube kanalında Orhan Uğuroğlu’nun konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Süleyman Şah Türbesinin kaçırılması üzerinden AKP ve MHP’yi eleştirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yeniçağ TV YouTube kanalında, Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun sorularını cevaplandırdı.

Suriye iç savaşının patlak vermesinin ardından IŞDİ’in bölgede üstünlük sağlamasıyla Süleyman Şah Türbesinin bir gece yapılan operasyon ile kaçırılarak Türkiye’ye getirilmesini hatırlatan Kılıçdaroğlu, AKP ve operasyonu destekleyen MHP’ye eleştiride bulundu. Kılıçdaroğlu, "Oradaki bayrağımızı indirdiler, toprağımızı düşmana terk ettiler ve MHP buna destek verdi." şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın iktidar paylaşımına ilişkin bir soruya cevap veren Kemal Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"MHP’nin içinde ne oluyor ben ona girmek istemem. Bütün siyasi partilere saygım vardır. Her siyasi partinin hedefi iktidar olmaktır. Dolayısıyla “Şimdi üç hilalin zamanı geldi” ne demektir bu sandığı göstermek demektir. Sonra ne oldu bu değiştirildi. Berat Albayrak’a destek verildi. Saray soytarılarının bir numaralı adamı Sayın Erdoğan’dan sonra. Bu memlekette ne yapıldıysa Cumhur İttifakının diğer aktörü de yapmıştır, bunlara destek vermiştir.

Süleyman Şah Türbesinin bulunduğu toprak bizim toprağımızdı. Oradaki bayrağımızı indirdiler, toprağımızı düşmana terk ettiler ve MHP buna destek verdi. Vatan toprağını terk edenlere destek verenlere ne denir? Beni en çok bu üzüyor."

İlgili Haberler