Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a hiç kimsenin korkudan yayınlayamayacağı bu cevabı verdi

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a hiç kimsenin korkudan yayınlayamayacağı bu cevabı verdi
Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın camide şarkı çalınmasına ilişkin CHP'li yöneticileri hedef göstermesine cevap CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. (Bu tweetlerin tamamı Kılıçdaroğlu'nun resmi hesabından alınmıştır.)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından dikkat çeken açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzmir'de bazı camilerde şarkı çalınmasına yönelik CHP'li yöneticileri eleştirmesine sert tepki veren Kılıçdaroğlu, "Cami minaresinden “dombra” çalınmasını da biz kınamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz!" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun resmi hesabından yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"İzmir İl Başkanımız cami minaresinden marş çalınmasını kınadı, ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız basın toplantısı düzenledi, provokasyona dikkat çekerek, faillerin bulunmasını istedi...

Parti yönetimimiz yaşananların kabul edilemeyeceğini söyledi. “İbadet yerleri kutsalımızdır” dememin üzerinden 2 saat geçmedi. Tüm bunlara rağmen, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat “Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses duymak vardır” dedi...

Faillerin bulunmamasından birinci derecede sorumlu olan kişinin, haksız yere bir siyasal partiyi suçlaması, en hafif deyimiyle alçaklıktır! Cami minaresinden “dombra” çalınmasını da biz kınamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz!"

klc-001.jpg

Kılıçdaroğlu, daha önce de cami de şarkı çalınmasına ilişkin, "İbadet yerleri kutsalımızdır! Camilerimizden ezan ve İstiklal Marşı dışında başka herhangi bir sesin yükselmesini asla kabul etmiyoruz. İzmir'de yaşananların faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler