Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'erken' seçim açıklaması!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'erken' seçim açıklaması!
CHP Genel Başkanı Kılıçaroğlu, Afyon'daki belediye başkanları çalıştayında bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin erken seçim çağrısı yapmayacağını belirterek “Türkiye’nin çok ağır bir ekonomik bunalımdan geçtiğini artık hepimiz kabul ediyoruz. Böyle bir ortamda seçime gitmeyi doğru bulmuyoruz. Damat-kayınpeder ‘biz bu sorunu çözeceğiz’ diyorlar. Onlara zaman tanımak lazım. Gerçi 17 yıldır ülkeyi yönetiyorlar ‘bu hale getirdiler’ ama bu halden bakalım çıkaracaklar mı çıkarmayacaklar mı?” dedi.

"KÜÇÜK BİR BAKKALI YÖNETEMEZ"

Kılıçdaroğlu, partisinin Afyon Sandıklı’da gerçekleştirilen belediye başkanları çalıştayını ve gündemi bir grup gazeteciye değerlendirdi. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP’nin israfı durdurma ve üretimi artırma üzerine kurulu bir stratejisinin olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile arasında yaşanan “emir alma” tartışmasına ilişkin olarak “Rahatsız olsun, bir daha aynı işleri yapmasın diye söylüyorum. Talimat alamazmış. Şakır şakır talimat alıyor. Trump talimatı verdi, papazı bıraktılar. Bir ar damarı olur insanın. 82 milyonu bırakın, bütün dünya bu gerçekleri biliyor. Erdoğan ülkeyi yönetemiyor artık. Egolarına teslim olan bir insan bir ülkeyi yönetemez. Küçük bir bakkalı yönetemeyen damat, Türkiye’nin ekonomisini yönetemez” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"DEVLETİN BİNA YAPACAK PARASI YOK MU?"

"Krizden çıkışın iki ana ekseni var: Birinci israfı durduracağız. İkincisi Türkiye, üreten Türkiye olacak. İsrafı durdurmak çok kolay. Çünkü devlet tamamen bir israf organizasyonuna dönmüş durumda. AK Parti iktidar olmadan önce şunu söylüyordu: Ankara’nın bütün büyük binalarında bakanlıklar, nasıl oluyor bu diyordu. Bugün gelin bakın mevcut bakanlık binaları yetmedi, neredeyse her genel müdürlüğe ayrı bir bina yaptılar, hepsi de kiralık. Bir devletin kendisine bina yapacak parası mı yok Allah aşkına? Bunların tamamını bitireceğiz."

"13 TANE UÇAĞI VAR"

"Erdoğan’ın altında 13 uçak var. Yeter yahu. Bu itibar değil, itibarsızlığı getirir. Çocukluğunda veya gençliğinde ailesinin çok yoksul olduğu, servete doyamadığı bir içgüdünün dışa yansımasıdır bu. Yırtık ayakkabı ile siyasete giren birisi 13 tane uçak sahibi olursa dünyada benim itibarım olur diyor. Halbuki dünyada itibarı sağlayan ahlaktır, erdemdir, onurdur."

"KAPALI KAPILAR ARDINDA BİR RAHATSIZLIK VAR"

"Aşağıda rahatsızlıklar var, ancak bu doğrudan Erdoğan’a söylenemiyor. Birisi Züğürt Ağa örneği vererek ifade etti kapalı ortamda. Böylesine kısır bir anlayış içerisinde Türkiye yönetiliyor ve bu Türkiye’yi bir yere götürmez."