Kemal Kılıçdaroğlu’ndan erken seçim açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan erken seçim açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, “Erken seçimin olabilmesi için Erdoğan’ın karar vermesi lazım. O söylediği andan itibaren MHP’liler AKP’liler bir araya gelecekler erken seçim kararı alacaklar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin vereceğini belirterek, Saray’ın ülkeyi yönetemediğinin altını çizdi.

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Erken seçim olur veya olmaz. Biz erken seçim olacakmış gibi konuşmuyoruz. Erken seçimin olabilmesi için Erdoğan’ın karar vermesi lazım. O söylediği andan itibaren MHP’liler AKP’liler bir araya gelecekler erken seçim kararı alacaklar. Getirirlerse böyle bir kararı biz de erken seçime gidelim diyebiliriz. İşin özünde yatan nokta, Erdoğan ve ekibi Türkiye’yi yönetemiyorlar. Yönetemediğini o da görüyor aslında. Sade vatandaş da görüyor. Milletin anası ağladı, perişan vaziyette.

“ERDOĞAN’IN SAĞLIKLI BİR RUH HALİ YOK”

“Bütün dünyayı kendimize düşman ettik. Dolayısıyla yönetilemiyor. Erdoğan çıkıp şunu diyebilir, “Madem siz istiyorsunuz, dediklerinizi kabul ediyorum erken seçim kararı alacağım” diyebilir İYİ Parti’ye.Bizim için öncelik, bu memlekette huzuru, barışı, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi sağlamak. Seçimin ne zaman olacağı konusunda tahminde bulunmakta zorlanıyorum. Erdoğan’ın sağlıklı bir ruh hali yok. Böyle bir ortamda ne zaman seçim olur bilmiyoruz. İstiyorlarsa yarın sabah getirsinler biz seçime onay veririz.”