Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul tepkisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin paylaşım yaparak, "Siyaset, rant için yapılmaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin Twitter hesabından paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 8 milyon kişinin işsiz olduğunu belirterek, "Kanal İstanbul adı altında rantiyeye hizmet edildiğini" kaydetti.

Kılıçdaroğlu ayrıca, taşı sıksa suyunu çıkaracak milyonlarca gencin, çocuğun işsiz olduğunu, binlerce insanın pazar artıklarından geçimini sağlamaya çalıştığını, yüz binlerin geçim kaynağının çöp konteynırları olduğunu söyledi.

Siyasetin insan için, insanın refahı huzuru için yapılır diyen Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle: 

"Siyaset rant için yapılmaz. Paran varsa fabrika yap. Paran varsa istihdam yarat. Vatandaşını açlığa, yoksulluğa mahkum etme. 75 milyar lirayı İstanbul depremine karşı alınacak tedbirler için, üniversiteleri daha nitelikli hale getirmek, bereketli topraklarımızı işleyecek çiftçilerimiz için harca. Ama sen insan için değil, rant için çalışıyorsun. Memleketi, Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettin. Şimdi de 'Kanal İstanbul' adı altında yine rantiyeye hizmet etmeye çalışıyorsun. Ne diyorduk; Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor"