Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kasım Süleymani açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Kasım Süleymani açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kasım Süleymani'nin öldürülmesi büyük sorunların başlangıcı olabilir. Umarım Orta Doğu uçuruma sürüklenmez" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in 'manevi oğlu' kabul edilen ve birçok kişi tarafından ülkenin bir sonraki Cumhurbaşkanı olacağı düşünülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin açıklamada bulundu. "Süleymani'nin öldürülmesi büyük sorunların başlangıcı olabilir" diyen Kılıçdaroğlu, "Umarım Orta Doğu uçuruma sürüklenmez" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu televizyoncuların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Genel olarak gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu İran Devrim Muhafızları Komutanı Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine ilişkin olarak konuştu.

ABD'nin Irak'ı vurmasından sonra İran'ın bölgede etkili bir güç olmaya başladığının altını çizen Kılıçdaroğlu, Kasım Süleymani'nin bu süreçte IŞİD gibi örgütlerle ciddi mücadele yürüttüğünü vurguladı. "Süleymani'nin öldürülmesi Orta Doğu'da büyük ve yeni sorunların başlangıcı olabilir" mesajını veren Kılıçdaroğlu, "Bizim Erdoğan'dan beklentimiz Orta Doğu politikalarında daha itidalli bir tutum takınmasıdır, Türkiye'yi Orta Doğu ateşinden uzak tutmasıdır. Silahların değil aklın, mantığın, duyguların hakim olması gerekir. Buna ihtiyaç vardır" ifadelerini kullandı. CHP lideri, hem İran'ın hem Amerika'nın sağ duyulu hareket etmesini temenni ettiğini belirtti.

Meclis Genel Kurulu'nda Libya Tezkeresi'ne 'Hayır' oyu veren partisinin kararının arkasında duran CHP lideri, "Libya'daki mevcut yönetimi BM meşru hükûmeti olarak kabul ediyor. Dolayısıyla Türkiye'nin BM'ye başvurarak Libya'da barış gücü oluşturması talebinde bulunması işin doğasına en uygun olanıdır. BM oraya el atarsa sıcak çatışmanın önüne geçilebilir" diye konuştu.

“YENİ PARTİ LİDERLERİNİN AÇIKLAMALARIYLA DURDUĞUMUZ YER AYNI”

Her iki partinin liderlerini de dikkatle izliyorum. Millet İttifakı ne diyorsa bu iki siyasi partinin liderleri de aynısını söylüyor. Ancak bu partilerle işbirliği olur mu onu şimdiden bilemeyiz. Fakat bu iki partinin açıklamaları Millet İttifakı’nın açıklamalarıyla aynı.

ERKEN SEÇİM

Parlamento Erdoğan’ın vesayeti altındadır. Milletin değil sarayın iradesi geçerlidir. Bu Meclis sarayın kararı olmadan erken seçim kararı alamaz. Vatandaşların kendi iradelerini temsil etmek için gönderdiği milletvekilleri tekrar oturup düşünmelidir.

İMAMOĞLU TARTIŞMASI

“İmamoğlu’nun bir belediye başkanı olarak değil, daha global açıklamalar yapıyor ve bir lider profili çiziyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kılıçdaroğlu, “hangi CHP Milletvekiline sorarsanız sorun bu cevapları alırsınız.

İnce’yle görüşecek misiniz?

Tabiki görüşürüm. Ancak şu süreçte Türkiye’nin gündeminin yoğun olması ve Ankara’da çok fazla vakit geçiremem nedeniyle görüşmedim ancak onun da söyleyecek bir takım şeyleri vardır, görüşmemde bir sıkıntı yok.