Kemal Kılıçdaroğlu’ndan uyuşturucuyla ilgili Süleyman Soylu’yu kızdıracak sözler

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan uyuşturucuyla ilgili Süleyman Soylu’yu kızdıracak sözler
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında bayramlaşmaya giden Suriyelilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bayramlaşmaya giden Suriyelileri geri döndüren Soylu’dur ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “O kişinin mültecilerle ilgisi yok, onun bütün işi uyuşturucu baronları ile fotoğraf çektirmek” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM''deki grup toplantısında yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli ve İçişleri Bakanı Soylu''ya sert sözlerle yüklendi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin de grup toplantısında Suriyelilerin geri gönderilmesini istemesi üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''yu eleştirdi.

“ONUN BÜTÜN İŞİ UYUŞTURUCU BARONLARIYLA FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK”

Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli bunların tamamı bayramlaşmaya Suriye''ye gidecekler, sonra da dönecekler. Bunları getirecek olan kişi de Süleyman Soylu. O işten sorumlu olan, senin de desteklediğin kişidir. Sınırlarımızı yol geçen hanına döndüren kişi de odur. O kişinin mültecilerle ilgisi yok, onun bütün işi uyuşturucu baronları ile fotoğraf çektirmek. Zaman bulamıyor, ne yapsın adam. İçişleri Bakanı zaten yok hükmünde. Göç İdaresi ile Jandarma birbirleriyle atışıyor. "ifadelerini kullandı.

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ

Partisinin grup toplantısında Devlet Bahçeli, "Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır. Yakalananlar derhal gönderilmelidir. Suriyeli sığınmacıların, ülkelerinden ayrılış nedenleri ortadan kalktıktan sonra geri gönderilmelidir. Misafirliğin süresi sınırlıdır. Bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyelilerin geri dönmelerine gerek yoktur." dedi.

İlgili Haberler