Kemal Reis Oruç Reis’in yanına döndü Amiral gemi oldu, Kıbrıs açıklarında tatbikata gitmişti

Kemal Reis Oruç Reis’in yanına döndü Amiral gemi oldu, Kıbrıs açıklarında tatbikata gitmişti
Aniden yaptığı iskele baş hareketiyle Yunan gemilerine korku veren TCG Kemal Reis, Oruç Reis’i bırakmış ve Kıbrıs açıklarına tatbikata gitmişti. Oruç Reis’in yanına dönen Kemal Reis, Amiral gemi oldu.

Denizkartalı'nın haberine göre, dünyayı en çok ilgilendiren gelecek sorularından enerji ihtiyacı düşünüldüğünde ilk akla gelen Doğu Akdeniz, çok uluslu şirketlerin ve donanmaların boy gösterdiği bir alana dönüştü. Ulusal hak ve menfaatlerimiz çerçevesinde Doğu Akdeniz’de sismik araştırma yapan MTA Oruç Reis gemisine refakat ederken Yunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın HS Limnos fırkateyninin tacizini engelleyen TCG Kemal Reis yine efsane görevine döndü.

TÜRK DENİZ GÜCÜNÜN KESİNTİSİZ TEMSİLCİSİ

Dünya kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayın ardından ara vermeden Mavi Vatan’daki Akdeniz Kalkanı Harekâtına katılan TCG Kemalreis fırkateyni, Türk deniz gücünün kesintisiz temsilcisi olduğunun göstergesi olarak yine MTA Oruçreis’i koruyor. Barbaros sınıfı 4 gemilik fırkateyn filosunun ilki olarak F 247 borda numarasıyla anılan TCG Kemalreis, gelişmiş ve zamanın teknolojisine uygun silah donanımıyla dikkat çekiyor. Arka güvertesindeki platformunda Seahawk deniz savaş helikopterini barındırabilen ve 24 saat savaşa hazır dolaşan TCG Kemalreis 118 metre boyunda ve 170 uzman denizci asker tarafından idare ediliyor.

BURAK SINIFI KORVETLERLE DAHA GÜÇLÜ FİLO

Öte yandan MTA Oruçreis’i koruyan filodaki diğer fırkateyninde TCG Turgutreis olduğu görüldü. 115 metre uzunluğundaki tam donanımlı fırkateynin TCG Kemalreis ile birlikte, denizaltı, hava ve suüstü saldırılarına karşı 24 saat görev yaptığı görüldü.  Amiral gemisi TCG Kemalreis olan 4 suüstü savaş gemisinin 2’sinin Burak sınıfı 2 korvet olduğu görüldü. Modernizasyonları tamamlanan korvetlerin denizaltı tehdidine karşı etkin savunma yöntemleri barındırdığı ve her türlü refakat için uygun olduğu biliniyor.

Türk Deniz Kuvvetlerine ait fırkateyn ve korvetler, ülkemizin Doğu Akdeniz’deki yetki alanlarında araştırma yapan ORUÇREİS gemisine refakat ve koruma görevine kararlılıkla devam etmektedir.

 

İlgili Haberler