Kemal Sunal kimdir. Kemal Sunal'ın rol aldığı unutulmaz filmler hangileri

Kemal Sunal kimdir. Kemal Sunal'ın rol aldığı unutulmaz filmler hangileri
Türk sinemasının efsanesi Kemal Sunal vefatının 21'nci yılında sevenleri tarafından anılıyor. Peki Kemal Sunal kimdir? Kemal Sunal'ın rol aldığı unutulmaz filmler hangileri? İşte detaylar...

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 82 yıl önce bugün hayata gözlerini yumdu. Türkiye Cumhuriyeti''nin kurucusu Atatürk için pek çok ünlü isim sosyal medya hesaplarından mesajlar yayınlarken, 10 Kasım doğumlu olan merhum sanatçı Kemal Sunal''ın, "Atatürk''ün vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam" sözleri akıllara geldi. Peki Kemal Sunal kimdir? İşte detaylar...

KEMAL SUNAL KİMDİR?

Kapıcılar Kralı, Çöpçüler Kralı, Hababam Sınıfı, Kibar Feyzo, İnek Şaban, Zübük, Davaro, Salako, Tosun Paşa, Süt Kardeşler gibi unutulmaz filmlerle hafızalara kazınan Kemal Sunal, 11 Kasım 1944 tarihinde Malatya’da doğdu.

Üniversite dönemi ve sonrasında Emayetaş Fabrikası’nda çalışan sanatçı, tiyatro ve sinema dünyasına adım atmadan önce elektrikçi çıraklığı yaptı. Henüz lise yıllarında tiyatro ile ilgilenmeye başlayan Sunal, aynı zamanda okulda müsamereler düzenledi, "Zoraki Tabip" tiyatro oyununda rol aldı.

KEMAL SUNAL OYUNCULUĞA NASIL BAŞLADI

Vefa Lisesi’ndeki felsefe hocası Belkıs Balkır aracılığıyla ünlü tiyatrocu Müşfik Kenter’le tanışan sanatçı, profesyonel oyunculuk yaşamına Kenterler Tiyatrosu''nda adım atarak, uzun yıllar burada oyunculuk yaptı.

Sunal oyunculuğa başlama hikayesini, "Nasıl oldu bilmem, ben kendimi sahici bir sahnede seyircilerin arasında buldum. Ses Tiyatrosu''ndaki ilk rolüm çok kısaydı. Üç dakika sahnede ya kalıyor ya kalmıyordum. Öyle pek bir şey söylediğimi de hatırlamıyorum. Sahnenin bir ucundan girip öbür ucundan çıkıyordum. Ne yaptığımı da pek hatırlamıyorum ama seyirci kahkahadan kırılıyor. Bu da benim hoşuma gitmişti" sözleriyle dile getirdi.

KEMAL SUNAL''IN ROL ALDIĞI İLK FİLM HANGİSİ

Ertem Eğilmez''in yönettiği "Tatlı Dillim" adlı filmde, uzun boyundan dolayı basketbolcu rolünü canlandıran sanatçı sinemaya ilk adımını 1973 yılında atarak, kalabalık kadrolu filmlerde rol almaya devam etti.

Rıfat Ilgaz''ın "Hababam Sınıfı" eserinin sinema uyarlamasında canlandırdığı "İnek Şaban" tiplemesi başta olmak üzere, birçok filmde özgün fiziği ve canlandırdığı tiplerin halka olan yakınlığı nedeniyle kısa zamanda Türkiye''nin en sevilen oyuncularından biri oldu.

Kemal Sunal''ın, Gül Sunal ile 1974''te yaptığı evlilikten Ali ve Ezo adında iki çocuğu oldu.

3 Temmuz 2000''de hayatını kaybeden sanatçı birçok kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

 

İlgili Haberler