Kemal Sunal'ın 'Amcasıyım' dedi... Esnafı dolandırdı iddiası!

Kemal Sunal'ın 'Amcasıyım' dedi... Esnafı dolandırdı iddiası!
Düzce'de Kemal Sunal'ın amcası olduğunu iddia eden bir kişi çektiği filmde rol verdiği esnafları sponsor yaparak dolandırdı. Esnaf hem filmde rol aldı hem de borçlu oldu. Haberlerin ardından Yeniçağ'a ulaşan Sunal, haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Düzce'nin Çilimli ilçesine geçen yıl Kasım ayında gelen ve kendisini Kemal Sunal'ın amcası "Halit Sunal" olarak tanıtan, beraberinde yapımcı olduğunu söylediği Bilal T. ile ilçede "Cennet Kuşları" adı altında film çekmeye başladı. Çekimler sırasında yönetmen Halit Sunal ve Bilal T., esnaflara filmde rol teklif etti. Bazı esnaflar filmde oynamak istediklerini söyledi. Filmde rol alan esnaflara sponsorluk adı altında 2 ile 4 bin TL arasında faturalar kesildi.

Esnaflardan Mehmet Arabacı, kendisinin borçlu çıkarıldığını ifade ederek, "Cennet Kuşları isimli filmi çekmek için Çilimli'yi tercih etmişler. Buraya yönetmen Halit Sunal diye birisi geldi. Film çekildiğini gördüm. Bende işten çıkıp dükkana gelmiştim. Film çekildiğini görünce yanlarına gittim bana sende filmde oynamak ister misin dediler? Biz katkı amaçlı filme girdik. 1 lira dahi para talep etmedim ve 12 gün boyunca filmde oynadım. Yönetmen Halit Sunal filmde emeğim olduğunu ve bana para vereceğini söyledi. Ancak bana fatura keserek beni film yapım şirketine 3 bin 50 lira borçlu ve sponsor olarak gösterdi. Benim maddi bir beklentim yoktu" dedi.

"10 BİN LİRALIK SENET..."

Durumu yapımcı olduğunu iddia eden Bilal T.'ye anlattığını söyleyen Mehmet Arabacı kendisine 10 bin liralık senet verildiğini, ancak senet aslının kendisine gelmediğini sadece fotoğrafının atıldığını belirterek, "Daha sonra bu mağduriyetimin giderildiği bana film yapımcısı Bilal T. tarafından söylendi. Bilal T. ben size 10 bin liralık senet göndereyim. Bu mağduriyetinizi gidereceğiz. Ama galadan toplanan paralarla ödeneceğini söyledi. Ortada ne gala ne film var. Ocak ayının 25'inde galamız olacağını söyledi. Bana bilet bıraktı ve down sendromlu çocuklara bağış olması için biletlerin satılacağını söyledi. Ben inanmadığım için biletleri satmadım" diye konuştu.

"2 İLA 4 BİN LİRA ARASINDA PARA TOPLADI"

Hem filmde oynadığını hem de borçlu olduğunu ifade eden Mehmet Arabacı, şöyle konuştu:

"Biz burada esnaflar olarak mağduruz. En büyük mağduriyeti ben yaşadım. Hem filmde oynadım hem beni borçlu gösterdiler. İlçede 5 mağdur var. Bu esnaflardan para topladı. 2 bin lira ile 4 bin lira arasında. Biz halk olarak Çilimli'nin tanıtılması adına yakınlık gösterdik. Ama kendileri bize yakınlığı farklı gösterdiler. Bizi mağdur ettiler. Ben mağduriyetimin giderilmesi dışında bu tip olayların başka ilçelerde, illerde yaşanmasını istemiyorum. Bunu bütün halkın duymasını istiyorum. Daha sonra ben telefonları aradım ama hiç dönüş olmadı. Beni bu şekilde açıklamaya yapmaya mecbur bıraktı. Kendisini Allah'a havale ediyorum."

HALİT SUNAL'DAN AÇIKLAMA

Haberin ardından Yeniça’a ulaşan Halit Sunal, “Böyle bir saygısızlığı kabul etmiyorum” diyerek açıklamalarda bulundu.

Sunal’ın açıklamaları şu şekilde:

"Bu filmin sahibi Bilal Taşpınar’dır. Ben sadece bu filmin yönetmeniyim, sahibi değilim. Düzce’de çekilen Cennet Kuşları filmi bitmiştir, galası Malatya depremi sonrası iptal edilmiştir. Hiçbir bilet de satılmadı. Filmin kopyası cami imamı Emir Aksu’ya verilmişti. Filmin kurgusu bitmiştir, önümüzdeki aylarda da yayınlanacaktır.

Bu Düzce için bir tanıtımdır. Ben bu filmin sahibi değilim. Artı bu şikâyet eden şahıs figüran olmak için film sahibine yalvaran bir isimdir. Jeneriklere ismi yazılmadığı için böyle bir iftiraya başvurmuştur.

Ekibimize sadece sahibi olduğu dükkandan mangal yapmıştır. Fındıkçı fındık dağıtmıştır, hiç kimseden sponsorluk alınmamıştı. Sorunun sorumlusu Bilal Taşpınar’dır. Böyle bir saygısızlığı kabul etmiyorum."

 BİLAL TAŞPINAR:

"Ben Bilal Taşpınar cennet kuşları sinema filmi yapimcisiyim bugün internette okuduğum haber beni ve yönetmenimi derinden yaralamış ve üzmüştür. Yazılan konu ile fazla konuşup bazı kendini bilmez insanlara prim yaptırmak istemem  ben bir yapımcı olarak düzce halkı ile alakalı ve güzel cilimli ilçemizde kimse ile ne alacağım nede vereceğim var kendini idda eden arkadaş filmde oynamıştır bir parça ama ne para istedi nede para aldı abi ne demek diyerek ben ve ekibime mangal yakmıştır şimdi halit sunal yıllarını sinemaya vermiş bir gönül dostum ağabeyim sevgili büyüğüm olarak her kelimesine kefil olurum habere konu olan şahıs benim ve ekibimin muhattabı dahi olamaz söylediği ve iddaa ettiği şeyler asilsizdir. Bu tür insanlara prim vermem ben hayatımı sinemaya adamış biri olarak çekmiş olduğum  CENNET KUSLARI sinema filmi kurgu ve montajı bitmiş şuan bir tv kanalı ile anlaşmaktayız önümüzdeki günlerde tv aracılığı ve internet kanalı ile izleyebilir tüm halkımız. Kendini idda eden arkadaş eğer reklam peşindeysen gel seni istanbulda misafir edelim yol gösterim böyle yalanlarla doğru bir çözüm olamaz ...Ben yönetmenim halit sunal  ve tüm ekibimin ellerini sıkar kendilerine güzel bir film çıkardıkları için canı gönülden sizin aracılığıyla ile bir kez daha vurur duydum iyiki varsınız herkese selam eder huzurlu ve mutlu günler dilerim"