Kenan Evren'in bile yapamadığını bunlar yaptı

Kenan Evren'in bile yapamadığını bunlar yaptı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında 12 Eylül darbesi ve OHAL'i kıyaslayarak "Kenan Evren'in bile yapamadığını bunlar yaptı" dedi. Kılıçdaroğlu AYM'ye gidilmeyeceğini de açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül darbesi ile 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 20 Temmuz'da ilan edile OHAL'i kıyaslayarak "Kenan Evren'in bile yapamadığını bunlar yaptı. Çoluk çocuğu aç bırakmak kimin görevi, kim yapabilir bunu. 12 Eylül döneminde akademisyen sayısı 120 akademisyen. Bu dönemde ihraç edilen akademisyen 4 bin 811" diye konuştu.

"Şimdi, bunlar şu anda vatandaşa 'Sandığa git, evet oyunu kullan' diyemiyorlar. Çünkü bir gerekçeleri yok" görüşünü savunan Kılıçdaroğlu, "Kendilerine çağrı yapıyorum. Sayın Binali'ye, sayın Bahçeli'ye çağrı yapıyorum. Buyrun gelin, sizin istediğiniz kanalda sizin istediğiniz gazetecilerin sorularını yanıtlayalım. Vallahi söz veriyorum ben, 15 dakika versinler, onlara yarım saat versinler" dedi.

"KENAN EVREN BİLE YAPAMADI"

"Bir darbe girişimi oldu, hep beraber mücadele ettik ve darbeyi püskürttük. Ama 20 Temmuz'da başka bir darbe oldu, OHAL ilan edildi. Binlerce insan hapse atıldı, 1 milyondan fazla aile mağdur edildi. 12 Eylül darbesi ile 20 Temmuz darbesi arasındaki farkları söylüyorum size. 12 Eylül darbesinde ihraç edilen öğretmen sayısı 3 bin 854 kişi. 160 günde ihraç edilen 30 bin 470 öğretmeni kapıya koydular. Banka hesaplarına el koydular. Ömür boyu kamuda çalışmayacaklar. Özel sektörde çalışmak istiyorlarsa da kimse korkudan iş veremez. Kenan Evren'in bile yapamadığını bunlar yaptı. Çoluk çocuğu aç bırakmak kimin görevi, kim yapabilir bunu. 12 Eylül döneminde akademisyen sayısı 120 akademisyen. Bu dönemde ihraç edilen akademisyen 4 bin 811.

"Bir akademisyenin hangi koşullarda yetiştiğini bunlar biliyorlar mı? Bu çocukların daha üniversite yıllarında başarılı olduklarında, yurt dışına gidip eğitimlerini daha görkemli hale getirdiklerini, bu hocaların bütün çabalarının daha güzel bir ülke ve bizim çocuklarımız için olduğunu, alın teri döken bu hocaların bizim saygı duymamız gerektiğini bilmiyorlar mı?

"80 DÜĞMESİNİ BİRDEN İLİKLER"

Biz bunu getiriyoruz, çift başlılığı önlüyoruz diyorlar. Şu anda çift başlılık var mı? Hayır. Binali Bey, Erdoğan'ın dediklerinin aksine bir cümle kullanabilir mi? Mümkün değil. 500 metre öteden görse 80 düğmesini bir anda ilikler.  Çift başlılık yok arkadaşlar, çift başlılık yok.  Millete doğruları söylemiyorlar, ben de diyorum ki "Benim doğruları söylediğime inanmıyorsan gel senin kanalında senin istediğin gazetecilere konuşalım" Bak bakalım kim yalan söylüyor, kim doğru söylüyor halk karar versin. 

"SON SÖZÜ MİLLET SÖYLEYECEK"

Kılıçdaroğlu grup toplantısının sonunda anayasa değişikliği için AYM'ye gidilmeyeceğini söyledi ve konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Şimdi söz, karar ve yetki milletindir. Sorun salt bir hukuk tartışması sorunu değil. Halkın konuya doğrudan el koyup siyasal olarak kesin bir şekilde çözmesi sorunudur. Halkın egemenliğini koruyacak olan yine halkın özgür iradesidir. Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Sandıkta kararın verileceği 16 Nisan’a kadar önümüzdeki 60 günü milletin hakemliğine emanet edeceğiz. İşte bunun için Anayasa Mahkemesi’ne gitmeyeceğiz, başvurmayacağız. "

İlgili Haberler