İBB Genel Sekreter Yardımcısı’ndan büyük iddia Kentsel dönüşüm yapılmamış binlerce bina yıkılmak üzere

İBB Genel Sekreter Yardımcısı’ndan büyük iddia Kentsel dönüşüm yapılmamış binlerce bina yıkılmak üzere
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, 20 yıl boyunca kentsel dönüşüm değil nerede değerli arazi varsa orada yeni bina yapıldığını belirtirken, binlerce riskli binanın olduğunu 318 binaya ise acil müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet''in haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İBB’nin olası büyük deprem için yaptığı hazırlıkları anlattı.

Gökçe alanında yetkin akademisyenlerle birlikte Marmara Denizi’nin depremselliğiyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini de kaydetti.

Gökçe, "Daha önce yapılmayan başka bir şeyi daha yaptık. Marmara’nın güncel depremselliğini ölçtük. Bu kentte 20 yıl boyunca yapılan ve kentsel dönüşüm çalışmaları ağırlıkla rantsal dönüşüme müsait yerlerde riskli yapı ilan edilerek çalışma yapılmış ve toprağın değerinin yüksek olduğu yerlerde konutlar yapılmış. Ancak buralarda dezavantajlı grupların ve riskli yapıların olduğu binalar dönüşmemiş." ifadelerini kullandı.

102 bin 84 binayı ziyaret ettiklerini anlattı. Gökçe şunları kaydetti:

"2 milyon 165 bin 207 İstanbullu ile bire bir konuştuk. 40 bin 925 kişinin yaşadığı 1525 binanın hiçbir deprem kuvveti taşıma kapasitesinin bulunmadığını gördük. Bu binalardan kendi kendine çökme riski bulunan 3 bin 99 haneden oluşan 318 binaya acil müdahale edilmesi gerektiğini tespit ettik."

İlgili Haberler